Ponta: Pop vine din organizaţia lui Vanghelie, cred că şi el credea la fel despre mine în 2009

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, referindu-se la unele afirmaţii făcute despre el de Georgian Pop, conform unor telegrame ale Ambasadei SUA atribuite WikiLeaks, că fiecare "spune ce crede şi unde crede".

Urmărește
3 afișări

Întrebat cum comentează aprecierile pe care deputatul PSD Georgian Pop le-ar fi făcut la adresa lui, Ponta a răspuns: "Păi, cred că era prin 2008 sau 2009. Domnul Georgian Pop vine din organizaţia domnului Vanghelie. Cred că şi Vanghelie credea acelaşi lucru despre mine până la Congresul din 2010. De atunci, cred că m-a reevaluat. Fiecare spune ce crede şi unde crede".

Preşedintele PSD a menţionat că a citit informaţiile în limba engleză atribuite WikiLeaks, care sunt diferite de traducerea în limba română.

"M-am uitat şi eu la chestia asta. În engleză sună altfel. A zis (Georgian Pop - n.r.) că despre numirea mea ca ministru al Justiţiei sunt numai discuţii, dar nu sunt şanse, ceea ce, săracul, chiar a avut dreptate, că nu mă vrea PDL. Dar în presa română s-a tradus că «doar vorbeşte», şi e păcat să vă stric ştirea. O ştire dacă e frumoasă, ar fi păcat să fie şi adevărată", a declarat Ponta.

Întrebat cum comentează "rezervele" pe care Viorel Hrebenciuc le-ar fi exprimat faţă de suspendarea lui Traian Băsescu, Ponta a răspuns: "Domnul Hrebenciuc este o persoană spectaculoasă întotdeauna, vă rog să îl întrebaţi pe el".

Ponta a mai menţionat, răspunzând unor întrebări, că s-a întâlnit cu ambasadorul SUA anul trecut, la sediul PSD, aşa cum a făcut-o şi cu alţi ambasadori ai statelor UE şi cu cel al Chinei.

El a afirmat că nu îşi aminteşte exact subiectul discuţiei de atunci cu ambasadorul american, tema fiind, posibil, prezenţa României în Afganistan.

Întrebat dacă, la aceste întâlniri cu diplomaţii străini, face şi el caracterizări despre alţi oameni politici, de genul celor atribuite WikiLeaks, Ponta a răspuns: "Nimic din ceea ce le spun ambasadorilor nu evit să vă spun şi vouă, la presă. Dacă veţi vedea într-un document că le-am spus că domnul Băsescu este un mincinos în care nu poţi avea încredere, asta vă spun şi dumneavoastră, nu este nevoie să citiţi documente secrete pentru asta".

Conţinutul unor discuţii ale deputatului PSD Georgian Pop cu reprezentanţi ai ambasadei SUA, în care se vorbeşte, între altele, de persoane "proaste şi lacome" din partid care ar fi sperat să obţină acces la poziţii guvernamentale sau de "Presidential Paramour", este relevat de note ale ambasadei.

Potrivit unei telegrame confidenţiale trimise de Ambasada SUA la Washington în 2008, prezentată de Hotnews şi atribuită Wikileaks, referitor la discuţiile privind viitorul ministru al Justiţiei, Georgian Pop a "respins prospectele lui Victor Ponta ca fiind «imposibile - e doar gura de el şi nimeni din partidul nostru nu are încredere în el»."

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici