Ponta: Prefer ca Oprescu să meargă independent, nu exclud ca el să fie candidat USL

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, miercuri, că preferă ca Sorin Oprescu să candideze independent pentru un nou mandat de primar general al Capitalei, dar că nu este exclus ca el să fie candidatul USL, fiind cel mai "dorit" de bucureşteni.

Urmărește
2 afișări

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Sorin Oprescu despre eventualul sprijin din partea USL la Primăria Capitalei, Ponta a răspuns: "Şi eu prefer ca domnia sa să meargă independent. Nu am luat o asemenea decizie, ci doar că vom avea un candidat comun şi acel candidat va fi cel care este cel mai dorit de bucureşteni. Nu ştiu să vă spun dacă va fi Sorin Oprescu. Astăzi este Sorin Oprescu, este incontestabil lucrul acesta. Dacă va fi un alt candidat, poate mai bun, dacă doreşte sau nu acel candidat să candideze din partea USL, nu am discutat".

Ponta a subliniat că în USL nu s-a luat nicio decizie cu privire la candidatul la Primăria Capitalei.

"Nu l-am desemnat pe Sorin Oprescu candidatul USL, nu am purtat asemenea discuţie, dar nici nu excludem lucrul acesta. Excludem de exemplu să o susţinem pe doamna Udrea, asta excludem categoric", a mai spus el.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, miercuri, că va finaliza proiectele începute, chiar dacă bugetul municipalităţii a fost diminuat şi că se va prezenta în faţa bucureştenilor, pentru un al doilea mandat, cu aceste realizări.

"Eu mă voi prezenta în faţa bucureştenilor cu realizările mele. După anunţurile făcute de USL au început şi şuturile. Tot ceea ce m-am hotărât să fac voi face, iar lucrările anunţate le voi termina", a spus Sorin Oprescu, într-o conferinţă de presă.

El a susţinut că la alegerile pentru un nou mandat va putea arăta că a dus la bun sfârşit proiectele anunţate.

Victor Ponta a declarat într-un interviu că el şi Antonescu susţin ca pentru Primăria Capitalei candidatul USL să fie cel care are şansele cele mai mari, iar dacă Oprescu are aceste şanse, e foarte bine să fie el candidatul, chiar dacă Andrei Chiliman şi Marian Vanghelie nu vor fi foarte fericiţi.

Copreşedintele USL Crin Antonescu a declarat, miercuri, întrebat despre declaraţiile omologului său de la PSD, Victor Ponta, privind susţinerea candidaturii lui Sorin Oprescu la Primăria Capitalei, că este cu totul prematur să se vorbească despre aşa ceva.

"E cu totul prematur să spunem aşa ceva, am mai precizat acest lucru. Noi am convenit şi am scris în protocol faptul că vom avea un candidat comun. Care va fi acela, vom vedea. E foarte mult timp şi foarte multe întrebări la care trebuie să răspundem până atunci", a spus Antonescu.

Crin Antonescu a declarat, în 28 februarie, că PSD şi PNL au căzut de acord că ar putea susţine şi un independent la Primăria Capitalei, dar nu au convenit încă numele candidatului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici