Ponta: Preşedintele CSM a răspuns unui atac al lui Băsescu la adresa justiţiei

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, sâmbătă, că preşedintele CSM a răspuns, vineri, unui atac al şefului statului, care consideră că întotdeuna alţii sunt vinovaţi, social-democratul apreciind că, prin astfel de acuzaţii, Traian Băsescu a ajuns într-o fundătură politică din care nu va mai ieşi.

5 afișări

"Domnul Horaţius Dumbravă a răspuns la un atac al lui Traian Băsescu. Şi cred că atacurile lui Traian Băsescu, în care întotodeauna alţii sunt vinovaţi - Parlamentul, justiţia, dumneavostră, presa vândută, românii - denotă incapacitatea unui om politic de a-şi vedea propriul eşec, de a-şi vedea propria incapacitate. Cel care conduce România din ce în ce mai autoritar în ultimii şapte ani este tocmai domnul Băsescu. Să dai întotdeuna vina pe alţii nu te ajută cu absolut nimic", a afirmat Victor Ponta.

El a arătat că problemele din justiţie, din zona legislativă şi din zona economică trebuie tratate şi rezolvate.

"Simplul fapt că te duci din când în când la vreun prieten la televizor şi-i acuzi pe toţi, numai tu singur nu ai greşit niciodată cu nimic, este o fundătură politică şi nu cred că domnul Traian Băsescu nu va mai ieşi din această fundătură", a spus Ponta.

Preşedintele Traian Băsescu şi-a exprimat, în ultima vreme, "dezamăgirea" faţă de poziţiile adoptate de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) în chestiuni precum revizuirea Constituţiei.

Băsescu a subliniat, cu mai multe ocazii, că niciunul dintre sistemele juridice din ţările UE nu a făcut atât de mult rău statelor din care fac parte cum a făcut României propria justiţie.

Recent, într-un interviu, Băsescu spunea că noul CSM a produs o "dezamăgire totală" şi a criticat faptul că doi judecători tineri din Consiliu au cerut "cu mânuţa lor" la Curtea Constituţională (CC) să nu se elimine din Constituţie prevederea legată de prezumpţia caracterului licit al dobândirii averii.

În acest context, preşedintele CSM le-a cerut colegilor din sistemul judiciar să reacţioneze la criticile "nemeritate, generale şi populiste" făcute la adresa justiţiei, amintindu-le pe cele mai recente venite dinspre preşedinte şi a afirmat că "răul cel mai mare al României" nu este justiţia, ci Legislativul.

În mesajul rostit cu ocazia Zilei Justiţiei, preşedintele CSM, Horaţius Dumbravă, a afirmat că solidaritatea îi obligă pe cei din sistem să reacţioneze "la criticile nemeritate, generale şi populiste la adresa justiţiei".

"Recent, preşedintele ţării a acuzat in corpore judecătorii şi procurorii, justiţia în general, de incompetenţă şi desfăşurare de activităţi politice, de arestări nelegale şi a făcut afirmaţii foarte grave, comparând magistraţii cu cerşetorii", a spus Dumbravă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici