”Teoretic, ar trebui să putem să terminăm într-o săptămână dacă nu s-au răzgândit liberalii, dacă ceea ce au zis anul trecut nu mai e valabil anul ăsta. Atunci cred că sunt într-o situaţie destul de penibilă. Noi nu ne-am răzgândit cu nimic din ce am propus în 2013 şi 2014, cu excepţia acelor articole care nu pot fi incluse în urma opiniei celor două instituţii extra-parlamentare”, a comentat Ponta.
Social-democratul a spus că, teoretic, majoritatea este absolută dacă nu s-au răzgândit liberalii.
”De când au devenit pedelişti, s-ar putea să fi preluat opiniile PDL, pentru că, în 2013-2014, doar PDL s-a opus modificării Constituţiei, iar acum s-ar putea ca şi PNL să se racordeze cu poziţia PDL. E singurul impediment pe care îl văd. Altfel, în anul ăsta ar trebui să avem inclusiv referendum”, a susţinut Ponta.
Întrebat dacă mai susţine sancţionarea migraţiei, plus articolul privind numirea premierului, el a răspuns: ”Evident că, dacă există obiecţii majore fie din partea Comisiei de la Veneţia, fie din partea CCR, acestea trebuie avute în vedere”.
Întrebat ce şanse dă noului demers de modificare a Constituţiei, Victor Ponta a invocat faptul în acest sens este ”o problemă un pic ciudată”.
”Aici este o problemă un pic ciudată, în sensul în care noi ne-am cam înţeles pe toate textele cu colegii liberali, după aceea au fost nişte articole pe care CCR sau Comisia de la Veneţia le-a respins”, a explicat premierul.
”Am discutat (în şedinţa Coaliţiei – n.r.) din nou lucrurile pe care le avem în derulare în această săptămână, anume Comisia pentru revizuirea Constituţiei care de azi a repornit activitatea, în sensul în care PNL, până la urmă, şi-a desemnat oameni în comisie. Colegii noştri, şi domnul Chelaru şi ceilalţi, le-au spus: «Acesta este proiectul USL, care a trecut şi de CCR şi de Comisia de la Veneţia, luaţi-vă un mandat, aruncaţi o ultimă privire ca săptămâna viitoare să putem să finalizăm»”, a adăugat social-democratul.