- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (12.06.2012, 14:43)
- Liviu Dadacus ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Propun, în declaraţia din Parlament, separarea atribuţiilor preşedintelui şi premierului
Premierul Victor Ponta a declarat marţi că propune, în declaraţia sa din plenul Parlamentului, o separare clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului, menţionând că nu a discutat cu şeful statului, dar va discuta, dacă Traian Băsescu va fi de acord.
Urmărește
597 afișări
Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
Ponta a spus că propune, în declaraţia sa din plenul Parlamentului, o separare clară a atribuţiilor preşedintelui de cele ale premierului.
"Aşa este constituţional, aşa este funcţional, nu să excludem, ci să împărţim atribuţiile. Nu am discutat cu Traian Băsescu pe acest subiect, o să discut dacă şi el va fi de acord", a spus Ponta.
Premierul a afirmat că a discutat cu grupurile parlamentare UNPR, UDMR şi al minorităţilor naţionale pe tema declaraţiei pe care o va susţine în Parlament privind reprezentarea României la organismele europene.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Coreea de Nord ar putea trimite şi mai multe trupe şi drone în Rusiei
-
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
Avertismentul ministrului german al Apărării: Berlinul trebuie să fie pregătit pentru „războiul hibrid” al Rusiei
"Am discutat şi cu grupul UNPR şi cu grupul UDMR şi cu grupul minorităţilor naţionale pentru că azi am de ţinut o declaraţie importantă în Parlament. Era normal să discut cu toate grupurile politice. Cu cei de la PDL nu am reuşit, dar aş fi discutat şi cu dânşii", a spus Ponta.
El a precizat că discuţiile cu UNPR, UDMR şi minorităţi au avut loc la invitaţia sa.
Citeşte şi:
Ponta: La Consiliul European va merge cine decide Parlamentul, în funcţie de agenda reuniunii
Ponta a spus că nu a cerut garanţii că va fi sprijinit de grupurile parlamentare, ci i-a informat pe reprezentanţii acestora că va prezenta în plen punctele de vedere ale Guvernului pe cele cinci teme principale aflate pe agenda europeană care privesc România: aderarea la spaţiul Schengen, MCV, gradul şi capacitatea de absorbţie a fondurilor europene, punctul de vedere al României pe bugetul 2014-2020, dezbaterea europenă privind adăugarea la Tratatul de guvernaţă a pactului creştere economică.
Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Mircea Duşa, a anunţat că au fost convocate, la ora transmiterii acestei ştiri, comisiile parlamentare reunite pentru afaceri europene, care să elaboreze proiectul de declaraţie privind reprezentarea la Consiliul European.
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că faptul că Preşedinţia este singura instituţie care s-a ocupat în ultimii ani de temele de interes la nivel european pentru România a reprezentat o "malformaţie constituţională".
Şedinţa plenului reunit al Parlamentului în care premierul Victor Ponta va prezenta o declaraţie privind problematica UE va avea loc marţi după-amiază, fiind programată începând de la ora 15.00.
Citeşte şi:
Ponta, despre reprezentarea la Consiliul European: Consider anormal ca preşedintele să participe la întâlniri politice
Actuala putere ar putea declanşa procedura de suspendare din funcţie a preşedintelui Băsescu dacă acesta nu va accepta un eventual mandat al Parlamentului acordat premierului Ponta de reprezentare la Bruxelles, şeful Guvernului spunând că nu doreşte acest lucru, dar nici nu exclude scenariul.
Preşedintele Traian Băsescu le-a răspuns ziariştilor care l-au întrebat, în 23 mai, la Bruxelles, dacă se vor vedea la următorul Consiliu European, din 28 iunie: "De ce? Nu veniţi?".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Ponta: La Consiliul European va merge cine decide Parlamentul, în funcţie de agenda reuniunii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:50
Donald Trump a făcut o numire importantă în consiliul DOGE condus de Elon Musk
-
astăzi, 07:23
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1034. Zelenski cere diplomaţilor să modeleze opinia publică din străinătate cu privire la aderarea Ucrainei la NATO / Trump aşteaptă o întâlnire cu Putin pentru a încheia războiul