Ponta: PSD va cere Preşedinţiei să precizeze dacă deplasarea la Helsinki s-a făcut pe bani publici

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, duminică, într-o conferinţă, că partidul va adresa Preşedinţiei o scrisoare în care va solicita instituţiei să precizeze dacă deplasarea preşedintelui Traian Băsescu la Summit-ul PPE de la Helsinki s-a făcut pe bani publici sau din fondurile PDL.

Urmărește
3 afișări

"Faptul că preşedintele României, împotriva Constituţiei, acţionează şi pe plan intern (...) dar şi pe plan european ca şef al partidului de guvernare e o încălcare clară a prevederilor constituţionale. Obligaţia unui preşedinte este de a guverna şi de a fi preşedinte al tuturor românilor, indiferent dacă sunt membri PDL sau membri ai altui partid sau nemembri de partid şi faptul că din banii noştri publici se finanţează deplasările politice ale domnului Traian Băsescu este dreptul nostru să aflăm dacă şi de ce s-a întâmplat acest lucru", a spus el.

Ponta a precizat că PSD va adresa, duminică, o scrisoare către Administraţia Prezidenţială, pentru a se comunica dacă toate costurile privind deplasarea preşedintelui la Helsinki au fost suportate din bani publici sau eventual suportate din fondurile PDL.

Ponta a mai afirmat că Băsescu a stat la Helskinki între "cei doi prieteni", Victor Orban, premierul Ungariei, şi Silvio Berlusconi, premierul Italiei.

"Nu ştiu dacă domnul Băsescu a mers la Helsinki ca să se consulte cu domnul Orban despre cum se poate face o dictatură mai frumoasă în estul Europei sau cu domnul Berlusconi despre diverse gusturi comune, dar ştiu sigur că dacă doreşte să facă asemenea deplasări trebuie să le facă din banii săi. Faptul că un preşedinte al României participă şi la nivel naţional şi la nivel european la şedinţe de partid este condamnabil şi reprobabil", a mai declarat Ponta.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu, pe blog, de încălcarea Constituţiei, legat de prezenţa şefului statului, vineri, la Helsinki, la summit-ul Partidului Popular European.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri seară, la Summit-ul PPE de la Helsinki.

Şeful statului participă, de obicei, la reuniunile PPE care preced lucrările Consiliului European, în calitate de invitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici