- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.03.2015, 13:44)
- Ovidiu Bărbulescu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta reproşează miniştrilor că nu au explicat importanţa OU care a modificat 26 de acte normative
Ordonanţa de urgenţă prin care Guvernul a modificat 26 de acte normative este constituţională şi era urgentă, a afirmat premierul Victor Ponta, care le-a reproşat miniştrilor, în şedinţa de guvern, că nu au explicat public importanţa şi urgenţa acestei ordonanţe.
Urmărește
719 afișări
Ponta reproşează miniştrilor că nu au explicat importanţa OU care a modificat 26 de acte normative (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)
"Săptămâna trecută, am adoptat ordonanţa numărul 2 cu măsuri fiscal-bugetare. Ca de obicei, nimeni nu citeşte ordonanţa, toată lumea e contra. Vreau să spun foarte clar: cred că este şi constituţional, şi era şi urgent să dăm 2% la Cultură, pentru că tot săptămâna trecută am aprobat bugetul la Loterie. Domnul ministru Vulpescu (al Culturii-n.r.), dacă nu ieşiţi să spunem că e vorba de 2% la Cultură, îl abrogăm, că dumneavoastră l-aţi propus, o măsură fiscală! (...) Îmi fac datoria şi explic, dar dacă nu explicaţi fiecare ministru în parte că în acea ordonanţă cu măsuri fiscal-bugetare am rezolvat probleme punctuale, urgente şi absolut constituţionale, în România cine ţipă mai tare, are dreptate", a spus Ponta.
Ponta a mai arătat că ordonanţa cuprinde măsuri privind programele de sănătate şi permite DNA şi DIICOT să facă anumite cheltuieli.
"Dacă opoziţia sau ONG-urile nu sunt de acord să dăm voie la DNA şi la DIICOT să facă cheltuieli, să spună", a mai afirmat premierul, adăugând că "nu înţelege această opoziţie oarbă şi surdă la lucruri extrem de importante".
Guvernul a adoptat până în prezent, în anul 2015, două ordonanţe de urgenţă, una privind schemele de plăţi în agricultură şi alta privind modificarea mai multor acte normative. Ambele ordonanţe au fost anunţate iniţial ca adoptate în şedinţa de Guvern din 4 martie, dar apoi au fost rediscutate într-o nouă şedinţă a Executivului.
Premierul Ponta a declarat, în repetate rânduri, că Executivul va aviza în acest an mult mai puţine astfel de ordonanţe.
APADOR-CH şi alte 11 organizaţii neguvernamentale au cerut însă Avocatului Poporului să sesizeze Curtea Constituţională cu privire la ordonanţă de urgenţă care intervine în mai multe domenii, arătând că sunt modificate 26 de acte normative, şi i-au cerut premierului Victor Ponta să demisioneze.
Organizaţiile semnatare arată, luni, într-un comunicat de presă, că deşi aparent este doar a doua ordonanţă de urgenţă din acest an, această ordonanţă cuprinde în realitate 26 de ordonanţe de urgenţă şi a fost publicată direct în Monitorul Oficial, vineri, fără a fi postată în prealabil pe site-ul Guvernului, în dezbatere publică.
Potrivit sursei citate, acesta este un mod prin care Guvernul încearcă să mascheze "abundenţa de ordonanţe de urgenţă cu care s-a remarcat şi în anii trecuţi" şi pentru care a fost criticat atât de societatea civilă, cât şi de Comisia Europeană.
Citește pe alephnews.ro: O navă a Rusiei s-a scufundat în largul Spaniei în urma unei explozii. De ce analișii privesc accidentul cu suspiciune
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Tu cum păstrezi spiritul Crăciunului? Liana Nica: „Privește-ți interiorul ca pe un brad pe care îl împodobești cu emoții bune”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 07:10
Infotrafic: ploaia şi zăpada îngreunează traficul pe mai multe şosele din România
-
ieri, 22:57
LIVE TEXT Războiul din Ucraina, ziua 1035. Rusia încearcă să stabilească un punct de sprijin pe malul vestic al Niprului, fără intenţia de a ataca Hersonul / SUA intenţionează să impună mai multe sancţiuni asupra energiei ruse până la sfârşitul anului