Ponta: România are nevoie de un nou proiect de societate, conectat la Europa

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la o dezbatere pe teme economice organizată de europarlamentarii PSD, că România are nevoie de un nou proiect de societate, conectat la Europa.

18 afișări
Imaginea articolului Ponta: România are nevoie de un nou proiect de societate, conectat la Europa

Ponta: România are nevoie de un nou proiect de societate, conectat la Europa (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Ponta a afirmat că, după 2007, România nu are nicio direcţie şi niciun proiect de dezvoltare strategică.

"Suntem membri UE, dar parcă nu vrem sau nu ştim dacă să mergem în aceeaşi direcţie", a spus el.

Ponta a apreciat că România are nevoie de un nou proiect de societate, construit prin contribuţia celor mai buni specialişti din toate domeniile.

El a acuzat "noua teorie" a puterii guvernamentale, de a blama în bloc toate partidele pentru criza economică.

"Am văzut că noua teorie este acum să fie toţi acuzaţi, să se spună că toţi sunt de vină şi că nu există nicio soluţie, nu are nimeni nicio soluţie, singura soluţie este cea a Guvernului. (...) Ideile altora nu sunt bune, lucrurile se stabilesc în altă parte şi orice idee este greşită, pentru că nu aparţine celor ce iau deciziile", a afirmat Ponta.

Preşedintele PSD a opinat că România are nevoie de "un nou proiect de societate", conectat la Europa.

El a apreciat că acest proiect ar putea fi ori de stânga, cu impozitare diferenţiată, ori de dreapta, elaborat de PNL, partid despre care a menţionat că este singurul de dreapta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici