Ponta susţine că nu îl persecută pe Stoica prin verificarea contractelor juridice încheiate de stat

Premierul Victor Ponta susţine că nu îl persecută pe democrat-liberalul Valeriu Stoica prin verificarea contractelor încheiate de stat cu firmele de avocatură şi afirmă că se aştepta ca acest demers să îi provoace supărare mai mult fostului consilier guvernamental Andreea Paul-Vass.

Urmărește
156 afișări
Imaginea articolului Ponta susţine că nu îl persecută pe Stoica prin verificarea contractelor juridice încheiate de stat

Valeriu Stoica (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu îl persecut pe Valeriu Stoica, eu am cerut controale la toate casele de avocatură, dar el a sărit primul. Mă aşteptam să se supere doamna Vass, văd că s-a supărat Stoica", a spus Ponta, la Antena 3.

Şeful Corpului de control al premierului a cerut, marţi, instituţiilor şi companiilor de stat să raporteze contractele încheiate doar cu firma de avocaţi "Stoica şi Asociaţii" şi numai în perioada 2009-2012, pentru ca ulterior, după ce Valeriu Stoica (PDL) a acuzat discriminarea, să solicite date cu toţi avocaţii.

Deşi controlul a fost solicitat iniţial doar pentru casa de avocatură "Stoica şi Asociaţii", Guvernul a transmis, vineri, un comunicat ca reacţie la informaţiile apărute în mass-media despre "o presupusă" investigaţie a Corpului de control al primului-ministru "împotriva unei anumite" case de avocatură, în care arată că premierul a cerut Corpului de Control să verifice "toate" contractele încheiate de instituţiile publice cu firmele de avocatură, fără să facă nicio referite la prima adresa transmisă de şeful Corpului de control al premierului.

Vineri dimineaţă, democrat-liberalul Valeriu Stoica a reclamat situaţia, arătând că acest demers, în care sunt verificate contractele încheiate de stat doar cu firma sa de avocatură, este unul discriminatoriu, deoarece nu vizează şi contractele încheiate cu alte societăţi de avocatură.

Premierul Ponta a declarat că valoarea contractelor de asistenţă juridică încheiate de instituţiile publice, societăţile naţionale şi societăţile comerciale cu capital majoritar de stat este de 160 de milioane de euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici