- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Trebuie să fii ignorant sau ticălos ca să vorbeşti de criza generată de guvernele socialiste
Preşedintele PSD, Victor Ponta, susţine că "trebuie să fii ori foarte ignorant, ori foarte ticălos ca să vorbeşti despre criza generată de guvernele socialiste", el apreciind totodată că "adevărata bombă a Europei" nu este Grecia, ci Italia, condusă de "«socialistul» Berlusconi".
Victor Ponta (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)
"Trebuie să recunosc - eu sunt Mefisto! Am îngropat Grecia şi mă pregătesc să distrug moneda unică; asta după ce am împiedicat în mod mişelesc intrarea României în Spaţiul Schengen; ca să nu mai pomenesc faptul că am blocat reforma Justiţiei şi menţin cu satisfacţie MCV-ul asupra ţărişoarei noastre! Şi, continuând cu mârşăviile, mă pregătesc în taină mare să-l aduc Prim Ministru, din 2012, pe Adrian Năstase (nu contează dacă vrea sau nu, eu tot îl aduc)! Eu, Victor Ponta, crescut lângă Gara de Nord din Bucureşti, remarcat la Facultatea de Drept doar pentru că eram căpitanul echipei de baschet, procuror «comunist» (aşa spune Boc despre perioada 1996-2001!!!) şi apoi servitor «imatur» al lui Adrian Năstase, pus în funcţia de şef al PSD de acelaşi Adrian Năstase plus, inevitabil, Ion Iliescu. Eu fac toate acele lucruri cumplite descrise în paragraful de mai sus! Noroc că m-au demascat Udrea, Igaş, Anastase, Macovei şi Cristi Preda - Europa poate respira uşurată", scrie Ponta pe blogul săul, într-o postare intitulată "Despre criză, ideologii şi alte subiecte TABU".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
El menţionează că nu doreşte să poarte polemici ideologice cu personajele respective, deoarece "ar fi o pierdere inutilă de energie".
"Chiar şi cu Dl. Băsescu - şeful bufonilor, paharnicilior şi domnişoarelor de onoare menţionate mai sus - nu cred că merită. Mi-aş aminti din nou că primul meu contact personal cu Traian Băsescu a fost la Consiliul Internaţionalei Socialiste de la Roma, când am ascultat cu stupoare un discurs al respectivului într-o engleză de vapor, din care am reuşit cu greu să înţeleg că doar el reprezintă adevăratele valori ale stângii în România şi că PSD nu trebuie primit în IS pentru că are relaţii cu partidele de dreapta de atunci - PNL şi PRM! No comment!", adaugă Ponta.
În opinia sa, merită însă să scrie pe blogul său ce crede el cu adevărat despre criză, care sunt cauzele acesteia.
Victor Ponta mai susţine că, "în ciuda eforturilor disperate ale lui Băsescu&Co", el este convins că USL va câştiga următoarele alegeri şi atunci percepţia sa asupra acestui fenomen care zguduie lumea actuală ar putea deveni chiar importantă pentru România.
Liderul PSD precizează că, la nivel mondial, criza nu a pornit deloc de la guverne sau administraţii publice, ci "a fost produsă de către lăcomia nestăpânită a băncilor şi speculanţilor din lumea marii finanţe".
"Guvernul american şi apoi cele europene s-au trezit cu o catastrofă în braţe şi au avut de luat o decizie fundamentală - fie lasă băncile să dea faliment, iar paguba să fie suportată de acţionarii acestora (aşa cum era corect în spiritul economiei de piaţă), fie ascund gunoiul sub preşul bugetului public şi plătesc toţi cetăţenii pentru bancheri. În campania din 2008, Barack Obama a pus degetul pe rană, a acuzat adevăraţii vinovaţi, a câştigat zdrobitor alegerile şi... când a ajuns în funcţie a trebuit să schimbe foaia! Acum datoria publică a SUA a trecut de o sumă echivalentă cu 100% din PIB şi evident că viitorul nu poate decât să accentueze situaţia, dar «băieţii deştepţi» de pe Wall Street sunt liniştiţi şi probabil nu vor trece făţiş de partea candidatului republican în 2012", adaugă Victor Ponta.
El mai scrie că în Europa criza a venit de peste Atlantic, iar reacţia a fost "la fel de greşită - băncile sunt prea mari şi importante ca să fie lăsate să dea faliment; şi, ca să fim sinceri, cei din spatele lor sunt prea influenţi în rândurile guvernelor europene şi, mai ales, la nivelul băncilor centrale din statele membre; iar cam toata mass-media de la noi de pe continent este deţinută exact de cei vinovaţi; aşa că soluţia adoptată a fost să le salvăm, prin trecerea datoriilor la bugetul public".
În opinia lui Ponta, nimeni din Europa nu a avut curaj să pună "întrebarea corectă": cine trebuie să plătească preţul crizei?
"E corect să plătească grecii cheltuieli pe care nu le-au dorit şi care nu le-au folosit sau cei care au finanţat tot felul de proiecte fanteziste şi au cumpărat titluri de stat cu dobânzi uriaşe, deşi ştiau că la un moment dat nu vor avea acoperire? Trebuie să plătească toţi francezii pentru banii prost investiţi de băncile franceze doar pentru că lumea finaciar-bancară este principalul sprijin în campania de la anul a lui Sarkozy? E corect ca toţi cetăţenii europeni să plătească vina elitei europene politice şi financiare, din moment ce nimeni nu a beneficiat atunci când se făceau profituri astronomice? Adică la bine câştigă ei şi la rău plătim noi, asta e regula? Din păcate, acest gen de întrebare cu greu ai curajul să o adresezi în arena publică, după ce toţi am văzut ce au păţit Strauss-Kahn sau Papandreou pentru asemenea intenţii! Islanda a votat prin referendum să nu plătească către bănci datoriile nejustificate; Turcia se dezvoltă extraordinar pentru că şi-a construit un sistem financiar-bancar naţional şi sănătos; Argentina face parte acum din G20, deşi băncile americane tot nu şi-au primit banii din vremurile în care FMI a distrus practic această ţară sud-americană. Bravo lor că pot să stea în afara zonei de influenţă a Mogulilor (România nu a reuşit, din păcate)", mai scrie Ponta.
Liderul PSD consideră că "trebuie să fii ori foarte ignorant, ori foarte ticălos ca să vorbeşti despre criza generată de guvernele socialiste". El dă şi următoarele argumente: "administraţia republicană a lui George W. Bush, din 2008 cu greu poate fi numită socialistă; în Grecia, criza a ieşit la suprafaţă în 2009, când s-au aflat minciunile guvernului de dreapta privind deficitul şi datoria publică; în Portugalia, socialiştii au pierdut alegerile şi noul guvern conservator se zbate în acelaşi necaz; în Irlanda, o economie model îngropată rapid de inconştienţa a două bănci, dreapta a pierdut alegerile, dar noul guvern format de naţionalişti şi laburişti nu o scoate deloc la lumină; în Spania, socialiştii vor pleca de la putere luna aceasta, dar niciun analist serios nu crede că Partidul Popular va face ceva mai bun; România a fost condusă în ultimii 7 ani de un preşedinte şi 2 premieri de dreapta (în măsura în care Băsescu şi PDL, aşa impostori cum sunt ei, fac parte din Partidul Popular European); iar adevărata bombă a Europei este în acest moment nu Grecia (de o anvergură ce poate fi ţinută sub control), ci Italia, condusă de «socialistul» Berlusconi!".
Victor Ponta arată că, prin urmare, "criza nu are vinovaţi «ideologici», ci bancheri lacomi, politicieni incapabili, demagogi şi fricoşi".
În opinia sa, "mai ales lipsa de curaj a liderilor europeni în tragerea la răspundere a adevăraţilor vinovaţi este motivul real".
"Daca expunerea (...) e clară, aştept de la Cristi Preda să-mi scrie pe acest blog că a înţeles, aşa cum şi eu am răspuns pe blogul său la o întrebare directă!", adaugă Ponta.
El mai scrie că România a fost "o victimă colaterală a acestui gigantic război".
"În 2008, ţara noastră era în creştere economică de 8 ani, avea o datorie publică foarte mică (în cifra reală, dar şi ca pondere din PIB), un potenţial industrial excelent şi o poziţie geostrategică favorabilă. Evoluţii macroeconomice controlabile. Eram chiar pe un drum bun şi oarecum independent. Poate că tocmai din aceste motive, în 2009, atacul a fost brutal şi necruţător; în doar 2 ani am revenit la situaţia din 1998-'99; economia şi echilibrul social au fost pulverizate; datoria s-a dublat şi se va tripla în curând; ultimele «bucate din cămară» vom fi obligaţi să le vindem rapid (Tarom, CFR, acţiunile la Petrom, companiile energetice şi aurul de la Roşia Montană), iar finalul e asigurat - suntem o colonie economică total dependentă! Şi ca să nu fie vreo şansă de scăpare, toate eforturile de ajutorare a lui Băsescu şi PDL sunt făcute fără perdea de FMI, Comisia Europeană şi o pleiadă de «tehnocraţi» de la BNR", susţine Ponta, avertizând că "viitorul nu sună deloc bine".
"Dacă această înţelegere a mea a fenomenului complex şi cumplit cu care se luptă Europa şi România este cât de cât apropiată de adevăr, e foarte bine. Cine înţelege cauza are şanse mari să găsească şi remediul!", încheie liderul PSD.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
PROSPORT.RO