Ponta: Udrea va avea patrimoniul indisponibilizat, averea va acoperi prejudiciile din fraudarea PNDI

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că guvernul USL va plăti datoriile făcute de actuala guvernare, cu excepţia celor rezultate din fraudarea PNDI, el precizând că ministrul Udrea va avea patrimoniul indisponibilizat, averea ei trebuind să acopere, direct, prejudiciile create.

10 afișări

"Mai mult - am propus şi am vorbit foarte serios - toţi cei care lucrează în Ministerul Dezvoltării Regionale, de la ministru, secretar de stat, directori, funcţionari care participă la acest proeict de fraudare a patru miliarde de euro, vor avea patrimoiul indisponibilizat pentru ca eventualele firme păgubite sau Guvernul să poată să se întoarcă împotriva lor. Cred că averea şi a doamnei Elena Udrea şi a celorlalţi din minister trebuie să acopere eventualele pagube şi prejudicii pe care le produc în acest fel, ei, direct”, a spus Ponta.

Întrebat în ce măsură este dispusă USL să plătească datoriile actualei guvernări, dacă va prelua guvernarea, Ponta a precizat că Uniunea va plăti toate datoriile, cu excepţia celor rezultate din fraudarea PNDI.

"Nu există nicio altă variantă şi nu cred că un Guvern responsabil, care va veni după PDL, nu va plăti datorii. Trabuie să le plătim. Primul lucru este să ştim ce ne aşteaptă, care sunt datoriile către FMI, CE, către bănci internaţionale şi care este datoria internă. Singura datorie pe care nu o vom plăti se referă la datoriile rezultate din fraude evidente ale banilor publici pentru obictive de campanie electorală şi anume PNDI, iniţiat de doamna Elena Udrea. Programul de patru miliarde de euro, pentru campania PDL, aceia nu-i vom plăti", a spus Ponta.

Liderul PSD a precizat că le-a transmis investitorilor români şi băncilor că guvernul USL va face un audit foarte clar asupra legalităţii, asupra oportunităţii acestor cheltuieli, precum şi asupra modului în care s-au respectat normele.

"Inclusiv un audit judiciar trebuie făcut. Din punctul nostru de vedere, patru miliarde de euro pe care domna Udrea îi fraudează de la bugetul public pentru considerente de bani de campanie electorală pentru PDL - nu, aşa ceva nu vom plăti. Celelalte datorii ale Guvernului, nu ne place, dar le vom plăti. Nu se pune problema ca România să nu-şi plătească datoriile, Doamne fereşte de aşa ceva!", a spus Ponta.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici