- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (03.06.2013, 17:34)
- Liviu Dadacus
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Ponta: Uninominalul este prima opţiune a PSD. Dacă nu găsim majoritate în USL, trecem la a doua
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că varianta de vot uninominal pur, stipulată în proiectul de lege Ponta-Antonescu, este prima opţiune a PSD, arătând că, dacă nu se va întruni o majoritate în USL pentru aceasta, atunci se ca trece la a doua opţiune, de vot proporţional la una dintre Camere.
Urmărește
341 afișări
Ponta: Uninominalul este prima opţiune a PSD. Dacă nu găsim majoritate în USL, trecem la a doua (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)
Întrebat dacă a discutat cu PNL despre soluţia implementării votului uninominal şi dacă aceasta e agreată în USL, Ponta a spus: "Nu. Sunt mai multe posibilităţi".
"Importat este că ceea ce am agreat este faptul că vrem să avem anul acesta adoptată Legea electorală, sistemul electoral, ca să nu mai treacă timpul. Pe măsură ce trece timpul e din ce în ce mai dificil să o modificăm. De fapt, e legea pe care am depus-o anul trecut, domnul Antonescu şi cu mine. Dacă nu există o majoritate pentru această lege, mergem la pasul următor, însă prima opţiune - nu singura, nu se pune problema de nenegociat aici - dar prima opţiune a PSD este legea pe care de altfel am şi pomovat-o anul trecut şi am adoptat-o", a spus Ponta.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
El a arătat că legea respectivă fost respinsă de CC pentru că era adoptată cu mai puţin de un an înainte de alegeri, precizând că în cazul de faţă e vorba de trei ani şi că nu ar mai trebui să mai fie probleme din acest punct de vedere.
"Sunt mai multe variante. Nu m-am răzgândit, însă acesta e proiectul pe care l-am depus anul trecut şi l-am şi votat. Problema nu este însă de a vrea doar PSD. Problema este de a ne spune care e prima noastră opţiune după care, dacă nu există o majoritate, trecem la a doua opţiune - vot proporţional doar la una din Camere. Sperăm să treacă, dacă nici acela, trecem la a treia", a menţionat Ponta.
BPN al PSD a decis, luni, cu unanimitate de voturi, să susţină reintroducerea Legii Ponta-Antonescu privind uninominalul pur în discuţiile cu partenerii din USL pe tema Legii electorale, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al partidului, Cătălin Ivan.
"S-a decis în BPN că vom merge în continuare cu Legea Ponta-Antonescu la ambele Camere, cu 290 de deputaţi şi 100 de senatori, cu uninominal pe ambele Camere. E legea depusă, o susţinem în continuare. E decizia BPN, cu acest mandat vor merge Valeriu Zgonea şi Ilie Sârbu la discuţiile cu colegii din USL", a spus Ivan.
Legea a fost depusă la Parlament anul trecut şi declarată neconstituţională de CC.
Ivan a spus că Legea Ponta-Antonescu a fost declarată neconstituţională anul trecut de către Curtea Constituţională întrucât era depăşit termenul de şase luni până la alegeri în care se mai puteau aduce modificări legislaţiei electorale, lucru care nu mai este valabil în prezent.
În 27 iunie 2012, Curtea Constituţională a decis că Legea uninominalului pur este neconstituţională. CC a discutat atunci sesizarea PDL în cazul legii privind sistemul uninominal de vot propusă de USL, care prevedea că vor fi aleşi deputaţi şi senatori cei care au câştigat colegiul în care au candidat şi prin care pragul electoral a fost eliminat.
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe