- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Pop (PSD) susţine că scoaterea presei din prevederile Strategiei de Apărare a fost adoptată
Deputatul PSD Georgian Pop a criticat, marţi, interpretarea dată de parlamentarii PDL votului privind eliminarea campaniilor de presă din Strategia de Apărare a şi a susţinut că scoaterea acestei prevederi din text nu diminuează capacitatea de apărare a României.
Pop (PSD) susţine că scoaterea presei din prevederile Strategiei de Apărare a fost adoptată (Imagine: Bogdan Baraghin/Mediafax Foto)
Georgian Pop a susţinut că propunerea de eliminare a prevederii referitoare la campaniile de presă a trecut în comisii, fiind adoptată cu 16 voturi "pentru", 15 voturi "împotrivă" şi o "abţinere".
"Eu sper că dacă în Parlamentul României 80 este egal cu 170, cum am văzut la Legea pensiilor, de data acesta să nu însemne că 15 este un număr mai mare decât 16. Am fi profund dezamăgiţi să constatăm că practicile din Parlamentul României ajung la o asemenea logică de aritmetică", a mai declarat deputatul.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Trump îl numește pe Robert F. Kennedy Jr. în funcția de Secretar al Sănătății al SUA
-
S-a câştigat marele premiu de aproape 10 milioane de euro la Loto 6 din 49. Unde a fost jucat biletul câştigător
-
România cumpără rachete Mistral într-o achiziţie în comun cu alte state, cu bani de la UE, prin programul EDIRPA
-
Ford Otosan a oprit azi producţia la uzina de la Craiova din cauza Electrocentrale Craiova. Pierderi estimate la peste 40 mil. Euro
"În momentul în care noi am susţinut această idee, şi anume să eliminăm acel paragraf de la capitolul vulnerabilităţi, am susţinut foarte clar că Strategia de apărare fără acel paragraf nu diminuează în niciun fel capacitatea de apărare a României", a afirmat el după suspendarea şedinţei reunite a celor două Comisii pentru Apărare ale Parlamentului.
Potrivit afirmaţiilor sale, parlamentarii PSD au susţinut în timpul dezbaterilor privind acest subiect că dacă în urma unei campanii se fac presiuni pentru ca cineva să aibă beneficii economice, materiale, fapta poate fi încadrată potrivit prevederilor Codului Penal.
"Un director, un secretar de stat, un ministru, dacă semnează la o astfel de presiune trebuie să răspundă în faţa legii", a menţionat deputatul social-democrat.
El a opinat că, fără acel paragraf, capacitatea de apărare a României nu este afectată, arătând că alte lucruri din Strategie sunt mult mai importante.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO
ŞTIRILE ZILEI
-
ieri, 22:58
-
ieri, 22:46