Popescu: Să refuzi soluţii viabile înseamnă că eşti PSD

  • Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi reproşează fostului primar general al Capitalei, Gabriela Firea, că a ignorat oferta unei companii a ministerului care voia să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei Centrale Titan.
  • El precizează că SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului şi societate care deţine 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei
Urmărește
286 afișări
Imaginea articolului Popescu: Să refuzi soluţii viabile înseamnă că eşti PSD

Popescu: Să refuzi soluţii viabile înseamnă că eşti PSD

„Unele probleme sistemice nu se rezolvă peste noapte, dar să refuzi soluţii viabile înseamnă că eşti PSD! Da, doamna Gabriela Firea! Despre dumneavoastră este vorba! Regret că nu v-aţi dat seama că nu mai puteţi manipula cetăţenii! Care v-au sancţionat la votul din septembrie şi, cel mai probabil, o vor face şi la votul din data de 6 decembrie! Pentru corecta informare a bucureştenilor, doresc să restabilesc adevărul, denaturat de dumneavoastră, în mod voit, reacţie cauzată probabil de disperare, pentru că ştiţi că veţi răspunde pentru tot”, scrie pe Facebook Virgil Popescu.

El precizează că SAPE, companie aflată în portofoliul Ministerului şi societate care deţine 99% din compania de proiectul Titan Power SA, a trimis în data de 29 iunie o adresă către Primăria Generală a Capitalei, „condusă la acea vreme de Gabriela Firea, în care spune două lucruri, în esenţă”.

„Primul – că este interesată să dezvolte o centrală pentru producere de energie în cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei Centrale Termoelectrice Titan; SAPE a prezentat un proiect fezabil, în care se investeşte capitalul propriu, plus alte contribuţii, pentru a construi o centrală termoelectrică de cogenerare cu o putere instalată de 40 MW şi 250 Gcal/h. Al doilea lucru pe care-l spune SAPE în adresă este că şi-ar dori un parteneriat pe termen lung cu Termoenergetica din subordinea Primăriei Capitalei, care poate deveni un beneficiar strategic pentru energia termică produsă de viitoarea centrală”, menţionează Popescu.

„Considerăm astfel că un element esenţial pentru demararea etapelor legale necesare realizării noii centrale de cogenerare de înaltă eficienţă pe amplasamentul fostei CET Titan l-ar constitui intenţia Companiei Municipale Termoenergetica Bucureşti SA – principalul furnizor de apă caldă şi încălzire în sistem centralizat, aflat sub autoritatea Consiliului General al Municipiului Bucureşti, de producţia de energie termică produsă de noua capacitate energetică”, potrivit adresei trimisă PMB.

Ministrul Economiei susţine că Firea a ignorat propunerea SAPE până în septembrie, după ce au trecut alegerile locale.

„După care, probabil pentru a-şi acoperi incompetenţa, la aproape două săptămâni după ce a pierdut alegerile, pe 6 octombrie, Administratorul Public al Primăriei Municipiului Bucureşti a transmis un răspuns la adresa SAPE. <Brusc> li s-a părut o idee bună şi au lăsat de înţeles că Primăria doreşte să fie implicată în, citez: <proiecte care să rezolve problemele identificate de către specialişti referitor la starea actuală a SACET Bucureşti>”, conchide ministrul Economiei.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
popescu,
firea,
centrală

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici