„O asemnea decizie a Curţii de Apel a fost avută în vedere. Voi face recurs ca pas obligatoriu pentru ţinta obţinerii unei hotărâri preliminarii de la Curtea Europeană de Justiţie de la Strasbourg (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene îşi are sediul la Luxembourg, n.r.), pentru neconcordanţa între legislaţia noastră şi legislaţia europeană”, a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, deputatul Sergiu Andon.
El a spus că decizia Curţii de Apel nu are niciun efect şi că nu are de gând să renunţe nici la funcţia de parlamentar, nici la calitatea de avocat.
„Hotărârea nu are niciun efect. Calitatea de parlamentar nu o pune nimeni în discuţie, iar calitatea de avocat nu o să las eu să o pună în discuţie. Nu am de gând nici să mă las de Parlament, nici de avocatură”, a adăugat Andon.
El a adăugat că este „interesant” faptul că un judecător care a judecat acest caz în prima parte, „cunoscut ca fiind răbdător, conştiincios”, şi-a dat demisia din magistratură chiar în preajma soluţionării cazului.
Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a câştigat faza de fond a procesului intentat de deputatul conservator Sergiu Andon după ce l-a declarat incompatibil pe acesta pe motiv că, parlamentar fiind, a fost avocat într-un proces de corupţie, dar decizia nu este definitivă.
Curtea de Apel Bucureşti a respins, joi, contestaţia formulată de Sergiu Andon faţă de hotărârea ANI prin care deputatul fusese declarat incompatibil.
În iunie 2009, sesizaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), inspectorii de integritate au constatat că Sergiu Andon a devenit incompatibil cu statutul de parlamentar întrucât a acordat, ca avocat, asistenţă juridică unui învinuit într-un dosar penal de corupţie.