Potîrcă se teme că Oprescu i-ar putea fura din electorat din cauza asemănării semnelor electorale

Candidatul independent la Preşedinţie Constantin Ninel Potîrcă a declarat, marţi, că se teme că Sorin Oprescu ar putea să-i ia din electoratul rrom deoarece semnele electorale sunt asemănătoare.

Urmărește
96 afișări
Imaginea articolului Potîrcă se teme că Oprescu i-ar putea fura din electorat din cauza asemănării semnelor electorale

Potîrcă se teme că Oprescu i-ar putea fura din electorat din cauza asemănării semnelor electorale

"Noi avem ca semn electoral busola cu 16 colţuri, roza vânturilor, iar domnul Oprescu vine cu un semn electoral asemănător, uşor confundabil cu al nostru", a precizat într-o conferinţă de presă Constantin Ninel Potârcă, care a precizat că provine din rândul comunităţii rome.

El a spus că în discuţiile pe care le-a avut în teritoriu, romii au indicat semnul electoral a lui Oprescu atunci când susţineau că-l vor vota pe Potârcă.

"Eu le-am spus: «Votaţi busola!» şi ei spun că e o stea în cerc, adică mi-au prezentat semnul electoral al domnului Oprescu", a povestit Potârcă.

El s-a arătat nemulţumit şi de faptul că în ţară primarii ar face presiuni asupra romilor să voteze după culoarea politică a primarilor.

Constantin Ninel Potîrcă a precizat că astfel de situaţii se întâlnesc în Târgu Jiu, Roman, Bacău, Alba, Petroşani, Olt, Craiova, Dâmboviţa, candidatul independent la preşedinţie susţinând că primarii le spun romilor că nu vor mai primi ajutoarele sociale dacă nu votează diferite partide în cursa prezidenţială.

Un alt lucru semnalat de Constantin Ninel Potîrcă a fost legat de legea electorală, acesta apreciind că legea discriminează candidaţii independenţi care nu pot să-şi pună reprezentanţii în secţiile de votare pentru a urmări modul în care se desfăşoară procesul electoral.

"Trag un semnal că alegerile vor fi într-un fel manipulate, voturile mele vor fi furate pentru că eu, în calitate de candidat independent nu am control prin reprezentanţii mei, asupra procesului electoral", a precizat candidatul independent în cursa prezidenţială.

El i-a invitat pe toţi candidaţii pentru prezidenţiale să participe la o confruntare directă într-un cartier de romi în judeţul Gorj, pe motiv că "acolo se vede sărăcia".

Totodată, Potîrcă a povestit că a obţinut timp de antenă după două săptămâni de la începerea campaniei electorale şi s-a arătat nemulţumit de faptul că unii jurnalişti îl numesc "preşedinte de carton şi îi pun întrebări derizorii, care nu sunt umane", de genul "dracul a auzit de Potîrcă?" sau "Ce se alege din creierii tăi după ce vei obţine sub 1 la sută?".

Potârcă a spus că asemenea întrebări a primit de la Eugen Istodor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici