- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (13.02.2014, 17:04)
- Catalina Mihai
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România
Conducerea PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România pentru a preveni orice abatere de la statul de drept, după recentele evoluţii politice de la Bucureşti, potrivit unui comunicat al popularilor europeni.
Urmărește
390 afișări
PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului din România (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)
Preşedinţia Partidului Popular European, care s-a întrunit miercuri, la Bruxelles, este "îngrijorată de încercările coaliţiei guvernamentale române, formată dn PSD şi PNL, de a dezincrimina corupţia politică din România".
PPE critică încercarea de a schimba Codul Penal, apreciind că iniţiativa reprezintă "un atac direct asupra statului de drept" şi "o continuare a tentativelor anterioare ale PSD şi PNL de a afecta funcţionarea sistemului judiciar dub România".
În opinia popularilor europeni, încercarea de a nu-i mai trage la răspundere pe preşedinte, pe parlamentari şi pe avocaţi pentru abuz de putere, mită, conflict de interese şi alte acte de corupţie este împotriva principiiilor fundamentale ale statului de drept.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Valdimir Putin s-ar confrunta cu o revoltă a armatei. Comandanții militari ruși refuză să-și trimită subordonații la atacuri
-
Putin se confruntă cu o revoltă a armatei. „Comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru, spun partizanii ucraineni
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
PPE mai notează că tentativa de a oferi superimunitate parlamentarilor şi de a elimina incompatibilităţile, refuzul de a aplica sentinţele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în cazuri de incompatibilitate şi încetarea mandatelor, precum şi modificarea Constituţiei fără a ţine cont de statul de drept şi democraţie şi încălcând voinţa suverană a poporului reprezintă "alte schimbări prin care executivul şi majoritatea parlamentafră a USL au încercat să încalce statul de drept".
În aceste condiţii, PPE cere Comisiei Europene să monitorizeze acţiunile Guvernului şi Parlamentului pentru a preveni orice abatere de la statul de drept şi invită organizaţii independente, precum Consiliul Europei şi OSCE să urmărească cu atenţie compatibilitatea acestor modificări legislative cu Convenţia Penală privind Corupţia a Consiliului Europei şi cu alte standarde internaţionale ratificate de România.
Totodată, conducerea popularilor europeni solicită Guvernului şi majorităţii parlamentare să se abţină de la orice schimbări ale legilor achiziţiilor publice care ar fi în contradicţie cu legislaţia europeană.
Partidul Popular European face apel, de asemenea, la conducerea Partidului Socialiştilor Europeni (PES) şi Alianţei Liberalilor şi Democraţilor din Europa (ALDE), să exprime o poziţie publică oficială în legătură cu acţiunile partidelor lor membre din România. "Ne aşteptăm ca partidele membre PES şi ALDE să apere instituţiile şi principiile europene şi să se abţină de la un comportament eurosceptic", se mai arată în comunicatul PPE.
PPE face apel la partidele de guvernământ de la Bucureşti să nu pună în pericol "stabilitatea economică a României, atinsă prin eforturile imense ale populaţiei în timpul guvernelor de centru dreapta conduse de PDL" şi să nu facă "niciun abuz de putere şi să nu deturneze România de la calea sa europeană".
Citește pe alephnews.ro: Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe