PPE: Martens invită la reuniuni preşedinţi şi premieri din PPE care participă la Consiliul European

Preşedintele PPE, Wilfried Martens, invită la summiturile PPE şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunile Consiliului European precum şi preşedinţii principalelor instituţii UE, toţi cei de origine din PPE, a declarat purtătorul de cuvânt al Popularilor Europeni, Kostas Sasmatzoglou.

Urmărește
6 afișări

"Preşedintele PPE, domnul Wilfried Martens, invită la summiturile PPE şefii de stat şi de guvern care participă la reuniunile Consiliului European precum şi preşedinţii principalelor instituţii UE, toţi cei de origine din PPE", se arată într-o declaraţie a acestuia.

Sasmatzoglou afirmă că "Summiturile PPE se axează pe pregătirea reuniunilor Consiliului European" şi reaminteşte că "luna aceasta au loc două întâlniri ale Consiliului European plus o întâlnire a lidrilor Zonei Euro din 11 martie".

"La Helsinki, liderii prezenţi la Summit au avut ocazia de a discuta aspecte precum stabilitatea financiară, guvernanţa economică, situaţia din Libia şi multe altele. Astfel, preşedintele Traian Băsescu este invitat la summiturile PPE în calitatea sa de şef al statului roman şi de membru al Consiliului European", se mai arată în declaraţia lui Kostas Sasmatzoglou.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, vineri seară, la Summit-ul PPE de la Helsinki. Şeful statului participă, de obicei, la reuniunile PPE care preced lucrările Consiliului European, în calitate de invitat.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, l-a acuzat pe preşedintele Traian Băsescu, pe blog, de încălcarea Constituţiei, legat de prezenţa şefului statului, vineri, la Helsinki, la summit-ul Partidului Popular European.

Victor Ponta a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, că PSD va adresa Preşedinţiei o scrisoare în care va solicita instituţiei să precizeze dacă deplasarea preşedintelui Traian Băsescu la Summit-ul PPE de la Helsinki s-a făcut pe bani publici sau din fondurile PDL.

Purtătorul de cuvânt al şefului statului, Valeriu Turcan, a declarat că acuzaţiile lui Victor Ponta arată că pentru PSD "să reprezinţi interesele României este o încălcare a Constituţiei", el precizând că deplasarea la Helsinki a preşedintelui Băsescu, plătită de la buget, a fost în interes naţional.

Liderul PSD Victor Ponta a declarat, luni, că USL va sesiza Curtea de Conturi referitor la deplasarea pe bani publici a preşedintelui Traian Băsescu la Helsinki, considerând că şeful statului a utilizat resurse publice în interes propriu, participând la o reuniune de partid la nivel european.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici