Prahova: Bani de la Guvern pentru lucrări la Secăria, executate de firma soţiei lui Florin Anghel

O societate la care este acţionar soţia deputatului PDL Florin Anghel execută lucrarea la reţeaua de apă din comuna Secăria (Prahova), lucrare pentru care Guvernul a alocat peste 1,9 milioane de lei, iar o firmă a deputatului deţine la Secăria 70 hectare de teren unde va construi un sat de vacanţă.

Urmărește
368 afișări

Firma Fibec SA din Câmpina, judeţul Prahova, la care este acţionar soţia prim-vicepreşedintelui PDL Prahova, deputatul Florin Anghel, execută lucrarea de extindere şi modernizare a reţelei de alimentare cu apă din comuna prahoveană Secăria, lucrare în valoare de peste cinci milioane de lei şi pentru care Guvernul a alocat, recent, suma de 1.954.000 de lei.

Potrivit unei hotărâri de Guvern, 18 localităţi din judeţul Prahova primesc 6.519.000 lei pentru lucrări de infrastructură, dintre acestea patru având primari PDL, şapte primari PSD, şase primari PNL şi o localitate având primarul suspendat din funcţie pentru că a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru abuz în serviciu.

Din totalul de 6.519.000 lei alocaţi pentru dezvoltarea infrastructurii în cele 18 localităţi din Prahova, comuna Secăria, primeşte 1.954.000 lei pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Comuna prahoveană Secăria primeşte fonduri mai mari decât judeţul Sibiu, 1.620.000 lei, sau judeţul Brăila, căruia i-a fost alocată suma de 1.613.000 lei.

Potrivit declaraţiei de interese completată de deputatul Florin Anghel în 2 noiembrie 2010 şi postată pe site-ul Camerei Deputaţilor, firma Fibec SA are un contract cu Primăria Secăria, încheiat în urma unei licitaţii, contract în baza căruia Fibec execută lucrarea de extindere şi modernizare a reţelei de alimentare cu apă din Secăria, lucrare a cărei valoare este de 5.357.688 de lei.

În acelaşi document se arată că soţia deputatului Florin Anghel deţine 33,40 la sută din acţiunile Fibec SA.

Contactat telefonic, deputatul Florin Anghel a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu are nimic de spus despre contractele încheiate de firmele la care este acţionar soţia sa întrucât nu are nicio legătură cu acestea.

"Despre firma Fibec întrebaţi la firma Fibec. Nu am niciun fel de implicare în această firmă. Am cerut o listă cu ce contracte au ca să-mi pot depune declaraţia de interese. În rest, nu mă interesează subiectul", a afirmat Florin Anghel.

Primarul comunei Secăria, Iulian Popa, a declarat, pentru corespondentul MEDIAFAX, că la licitaţia pentru atribuirea contractului pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă s-au înscris mai multe firme şi că, în final, au participat doar două, Fibec fiind câştigătoare.

Iulian Popa a mai spus că, până în prezent, firma câştigătoare a executat aproximativ 20 la sută din lucrare.

Întrebat dacă lucrarea este finanţată şi cu sume alocate de la bugetul local, primarul din Secăria a spus că din bugetul comunei nu au fost alocaţi bani pentru această lucrare, de care beneficiază aproximativ 1.400 de familii.

Totodată, în anul 2008, Fibec Holding din Câmpina, firmă la care Florin Anghel este acţionar, conform declaraţiilor de interese completate de deputatul prahovean în decembrie 2008, 2009 şi 2010, a cumpărat la Secăria aproximativ 70 de hectare de teren şi a concesionat alte 30 de hectare de pădure, cu intenţia de a construi un sat de vacanţă. Anghel deţine la această firmă 44,2 la sută din acţiuni.

Primarul comunei Secăria, care era în această funcţie şi în 2008, a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că acest teren a fost scos la licitaţie de mai multe ori de către Consiliul Local Secăria şi că abia la cea de-a treia licitaţie Fibec Holding a fost declarată câştigătoare.

Potrivit lui Iulian Popa, firma Fibec Holding va construi, în termen de zece ani de la câştigarea licitaţiei, pe terenul de la Secăria, un sat de vacanţă care va include hoteluri, aproximativ 400 de vile, terenuri de sport şi centre comerciale.

Primarul a precizat că intenţionează ca Secăria să obţină titlu de staţiune turistică ecologică după realizarea acestui proiect şi după ce în localitate va fi construit un sistem de canalizare.

Potrivit acestuia, în 2008 Fibec Holding a început să contruiască drumurile de acces din interiorul viitorului sat de vacanţă şi să amenajeze terasamentele pe teren, însă lucrările au fost sistate începând cu 2009, cel mai probabil din cauza crizei economice.

Primarul din Secăria a mai spus că Fibec Holding nu va beneficia de sistemul de alimentare cu apă la care lucrează în prezent firma Fibec SA, la care este acţionar soţia lui Florin Anghel, şi pentru care Guvernul a alocat recent bani, întrucât zona în care va fi construit satul de vacanţă se află la o distanţă de 900 de metri depărtare de reţeaua de apă.

El a mai spus că, potrivit contractului, Fibec Holding trebuie să doneze, la fiecare Crăciun, bani pentru cadouri destinate copiilor din localitatea Secăria. Primarul a mai afirmat că în contract era prevăzută şi renovarea unei biserici din localitate, iar firma s-a achitat de această obligaţie.

Contactat, miercuri, de corespondentul MEDIAFAX, deputatul Florin Anghel a declarat că nu are foarte multe date despre situaţia contractului de la Secăria care vizează construcţia unui sat de vacanţă întrucât, deşi este acţionar la Fibec Holding, nu face parte din conducerea acestei firme.

"Din cât ştiu, nu s-a mai făcut nimic din 2008 din cauza crizei. Acolo trebuie făcut ceva care să se revândă, iar acum nu mai există piaţă pentru casele de vacanţă. Ceea ce ştiu este că Fibec Holding şi-a achitat obligaţiile prevăzute în contract şi are la dispoziţie zece ani pentru finalizarea proiectului", a spus Anghel.

Deputatul PDL Prahova Florin Anghel a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova în perioada 2004-2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici