Prahova: Nouă din 12 localităţi care primesc bani de la Guvern pentru baze sportive au primari PDL

Nouă din cele 12 localităţi din Prahova care primesc bani de la Guvern pentru dezvoltarea de baze sportive sunt conduse de primari PDL, iar, conform Hotărârii de Guvern, Primăriei Sinaia i-au fost distribuiţi 183.000 de lei pentru proiectul "Sport la munte", care a fost finalizat în urmă cu un an.

Urmărește
12 afișări

Un număr de 12 localităţi din judeţul Prahova primesc 3.639.000 de lei de la Guvern pentru dezvoltarea infrastructurii unor baze sportive în mediul rural, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Din cele 12 localităţi, nouă au primari PDL, două sunt conduse de primari PSD, iar una, respectiv oraşul Sinaia, are primar PNL.

Astfel, Sinaia primeşte, potrivit Hotărârii de Guvern publicate, luni, în Monitorul Oficial, 183.000 de lei, iar în anexa la HG denumirea lucrării trecute în dreptul localităţii este "Sport la munte", fără a se preciza despre ce investiţie este vorba.

Primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că "Sport la munte" este denumirea unui proiect început de primăria Sinaia în urmă cu trei ani, proiect în cadrul căruia în staţiune a fost construită o bază sportivă, finalizată anul trecut.

Oprea a spus că nu a văzut Hotărârea de Guvern, dar presupune că banii alocaţi sunt pentru acea bază sportivă, pentru construirea căreia Guvernul promisese ajutor financiar.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, a afirmat pentru MEDIAFAX că proiectul "Sport la munte" s-a concretizat într-o bază de sport multifuncţională, costruită la Şcoala Generală "Principesa Maria" din Sinaia, ea precizând că acest proiect a fost deja finalizat.

Potrivit aceleiaşi Hotărâri de Guvern, 18 localităţi din judeţul Prahova primesc 6.519.000 de lei pentru lucrări de infrastructură. Patru dintre acestea au primari PDL, şapte sunt conduse de primari PSD, şase au primari PNL, iar o localitate este condusă de un primar suspendat din funcţie pentru că a fost condamnat definitiv şi irevocabil pentru abuz în serviciu.

Din totalul de 6.519.000 lei alocaţi pentru dezvoltarea infrastructurii în cele 18 localităţi din Prahova, peste 25 la sută sunt alocaţi comunei Secăria.

Astfel, comuna Secăria, care potrivit site-ului Consiliului Judeţean Prahova este condusă de primarul Iulian Popa (PDL), primeşte 1.954.000 de lei pentru extinderea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă. Comuna prahoveană Secăria primeşte fonduri mai mari decât judeţul Sibiu, care are alocat pentru infrastructură 1.620.000 de lei, sau decât judeţul Brăila, căruia i-a fost alocată suma de 1.613.000 lei.

Guvernul a alocat primăriilor fonduri totale de 386 milioane lei (circa 90 milioane euro) pentru proiecte de dezvoltare a infrastructurii şi a unor baze sportive în mediul rural, unităţile administrative ale PDL figurând şi de această dată, ca în ultimii doi ani, pe lista principalilor beneficiari.

Fondurile sunt asigurate din sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru acoperirea cheltuielilor de execuţie a lucrărilor de investiţii prevăzute în cererile de finanţare "declarate eligibile", se arată în hotărârea aprobată de Guvern.

Astfel de hotărâri au mai fost aprobate de Guvern atât în 2010, cât şi pe parcursul anului 2009, când sume defalcate din TVA pentru echilibrarea bugetelor locale au fost suplimentate din Fondul de rezervă bugetară, iar banii au fost alocaţi mai multor primării, preponderent de la PDL, pentru finanţarea unor cheltuieli curente şi de capital.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici