Preda:Moţiunea lui Blaga îl sprijină pe Boc, susţinătorii lui vor să-i îndulcească viitorul apropiat

Vicepreşedintele PDL Cezar Preda susţine că, paradoxal, moţiunea lui Vasile Blaga îi este favorabilă lui Emil Boc, pentru că nu susţine varianta premierului tehnocrat, în timp ce susţinătorii actualului preşedinte al partidului vor doar "să-i îndulcească aşa viitorul apropiat".

Urmărește
6 afișări

Cezar Preda a precizat că moţiunea lui Vasile Blaga va fi finalizată şi prezentată la începutul lunii aprilie. El a menţionat că acum încă se lucrează la moţiune, care este de dreapta şi la care au lucrat foarte mult Sorin Frunzăverde şi Vasile Blaga.

Preda a mai spus că el a semnat pentru moţiune şi a fost al treizecişişaptelea. Conform acestuia, printre semnatari se mai regăsesc Sorin Frunzăverde, Adriean Videanu, Radu Berceanu, liderul PDL Iaşi şi liderul PDL Bihor.

În schimb, potrivit lui Preda, Ioan Oltean s-a regăsit la început printre susţinătorii lui Blaga, dar ar fi avut o discuţie cu acesta, în care "i-a spus că ţine la el, îl respectă şi crede în ce face el, dar nu poate să-l lase pe Emil Boc singur, pentru că l-a adus în partid, că îi leagă o chestiune mai veche". "Un fel de amestecătură, care până la urmă este firească: «Astăzi sunt cu tine, peste trei zile, funcţie de cum mă odihnesc sau ce rugăminţi mai am, pot să-mi schimb părerea». Oamenii slabi îşi schimbă de la o zi la alta părerea şi nu numai ei, ci şi cei care poate că devin mai bine informaţi", a adăugat Cezar Preda.

Vicepreşedintele PDL susţine şi că, "paradoxal, moţiunea lui Blaga îl sprijină pe Emil Boc".

"El nu trebuie înlocuit cu un premier technocrat. Şi trebuie ţinut şi, în urma alegerilor, să vedem ce fac. Pe când cei care îl susţin pe preşedintele partidului vor, de fapt, să-i îndulcească aşa viitorul apropiat. Îi zic: «Pleci de la Palatul Victoria şi te facem preşedinte de partid!». Eu nu cred că îl mai face nimeni preşedinte de partid dacă pleacă de la Palatul Victoria. Sau, în urma unor evaluări foarte rapide, ar putea să nu-l mai schimbe de la Palatul Victoria până la alegeri. Până la urmă, această moţiune îi face bine lui Emil Boc, nu cealaltă. Noi credem că Emil Boc a făcut ce trebuie şi să nu fugim, să stăm să ne primim votul", a adăugat Preda.

El susţine că Emil Boc trebuie să rămână premier până la alegerile din partid.

"Nu poţi să-l iei pe Emil Boc de la Guvern, deşi şi-a făcut treaba şi am înţeles că acum este şi «un erou în viaţă». E ca şi cu oamenii care-ţi spun că eşti frumos şi deştept - trebuie să fii foarte atent când îţi spun asta, poate o fac să-şi ia la revedere de la tine. Boc trebuie să-şi ducă crucea până la capăt şi noi, ca partid, alături de el. Noi vrem să avem o stabilitate politică şi nu ştiu de ce au vrut să facem alegeri acum", a adăugat Preda, el susţinând că alegerile din partid ar fi trebuit organizate în 2012.

Întrebat dacă i s-ar părea o soluţie bună menţinerea lui Boc premier, iar Blaga să preia şefia partidului, Cezar Preda răspunde: "Da, asta a fost şi propunerea mea. Dacă-i aparţinea preşedintelui, se şi făcea".

Întrebat pe cine şi-a ales Blaga ca secunzi, vicepreşedintele PDL declară: "În primul rând, pe Frunzăverde, care este ideologul partidului. Am înţeles de la Blaga că şi-ar dori ca al doilea secund să fie Gheorghe Flutur, dacă vrea să semneze. În rest, Blaga a spus că oricine-i echipat să candideze".

Cezar Preda, care doreşte să candideze la funcţia de secretar general al partidului, precizează că în celelalte două funcţii de prim-vicepreşedinte el i-ar vedea pe Cristian Boureanu şi pe Traian Ungureanu.

Întrebat care sunt avantajele lui Blaga faţă de Boc, Preda răspunde: "Vasile Blaga este toboşarul partidului. Cum bate Vasile toba aşa se mişcă partidul de zece ani. El a condus campaniile astea şi ştie ce să ceară organizaţiilor, merită să fie preşedinte".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici