- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Predoiu despre eventuala numire a lui Morar ca procuror general: E prematur să mă pronunţ
Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a spus, la şedinţa de bilanţ a DNA, că e prematur să se pronunţe dacă Daniel Morar ar putea fi propus ca procuror general al României, în locul Codruţei Kovesi, al cărui mandat expiră anul acesta.
Daniel Morar (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)
Întrebat dacă s-a gândit la faptul că Daniel Morar ar putea fi viitorul procuror general al României, ministrul Justiţiei a spus că "se gândeşte la foarte multe lucruri", dar că nu vrea să anticipeze în niciun fel, fiind "un subiect mult prea serios pentru a-l trata pe picior sau în glumă".
Jurnaliştii au ripostat spunând că nu este o gumă, având în vedere că mai sunt trei luni până când expiră delegarea procurorului Daniel Morar la conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Cătălin Predoiu a adăugat că "este convins că va veni şi momentul în care să poată răspunde la această întrebare".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Azi, în Sfânta zi a Crăciunului, poate știi de ce Iisus Hristos nu s-a născut român
-
Ciolacu publică facturile pentru zborurile private la Nisa în ziua de Crăciun
-
Pericol în Constanţa: Elicea unei eoliene se învârte necontrolat aproape de un cămin de bătrâni
-
Care sunt cei şapte magnifici care au salvat bursa din Germania şi au sfidat crizele anul acesta
La rândul său, întrebat de jurnalişti la conferinţa de bilanţ ce va face după finalizarea mandatului la conducerea DNA, Daniel Morar a spus că "rămâne procuror".
Mandatul lui Daniel Morar (care a deţinut două mandate la conducerea DNA) a încetat în 12 februarie, procurorul general al României, Codruţa Kovesi, l-a delegat pentru şase luni, începând din 13 februarie, la conducerea Direcţia Naţionale Anticorupţie.
Conform articolului 57, alineatele 7 şi 8 din Legea 303/2004 prinvind statutul magistraţilor, "în interesul serviciului, procurorii pot fi delegaţi, cu acordul scris al acestora, inclusiv în funcţii de conducere, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, la parchetele din cadrul Ministerului Public pe o perioadă de cel mult şase luni".
"Delegarea procurorilor poate fi prelungită, cu acordul scris al acestora, cel mult încă şase luni", mai prevede legea.
Mandatul procurorului general al României expiră în 2 octombrie 2012.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
GANDUL.RO