Predoiu, despre siguranţa rutieră: Analizele, doar la instituţiile de medicină legală

Analizele vor putea fi făcute doar de către instituţiile de medicină legală, a anunţat ministrul de Interne Cătălin Predoiu, referindu-se la ordonanţa adoptată joi de Guvern cu privire la siguranţa rutieră.

Urmărește
187 afișări
Imaginea articolului Predoiu, despre siguranţa rutieră: Analizele, doar la instituţiile de medicină legală

Predoiu, despre siguranţa rutieră: Analizele, doar la instituţiile de medicină legală

Ministrul de Interne a spus că ordonanţa adoptată instituie un termen de 72 de ore în care instituţiile de medicină legală trebuie să elaboreze analizele toxicologice „prin care să evidenţieze sau nu prezenţa sa nu a alcoolului şi substanţelor interzise în sângele persoanelor care au fost testate pozitiv cu Drugtest sau care au refuzat testarea”.

El spune că în cazul în care rezultatul nu soseşte de la laborator în acest termen de 72 de ore, şoferului i se restituie permisul.

„Există de asemenea o a treia modificare importantă care vizează faptul că aceste analize se efectuează doar de către instituţiile de medicină legală. Anterior, în varinta ordonanţei precedente, aceste analize puteau fi efectuate şi de către laboratoarele Poliţiei Române, laboratoare care precizez că sunt acreditate conform standardelor”, a adăugat ministrul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici