Predoiu: Moţiune de cenzură se face când ai şanse să dărâmi Guvernul, nu doar pentru zgomot politic

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat miercuri că PDL va examina propunerea lui Mihai Răzvan Ungureanu privind depunerea unei moţiuni de cenzură, dar a arătat că "o moţiune de cenzură se face atunci când ai măcar şanse să dărâmi Guvernul, şi nu doar şanse să faci puţin zgomot politic"

Urmărește
194 afișări
Imaginea articolului Predoiu: Moţiune de cenzură se face când ai şanse să dărâmi Guvernul, nu doar pentru zgomot politic

Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"O moţiune de cenzură se face atunci când ai măcar şanse să dărâmi Guvernul, şi nu doar şanse să faci puţin zgomot. Noi vom examina evident această propunere, dar nu înainte de a aminti că avem în vedere o moţiune simplă legată de situaţia economică în care se află ţara graţie guvernului socialist Ponta, dacă acest dialog pe care îl preconizăm nu va avea rezultat", a precizat Cătălin Predoiu într-o conferinţă de presă.

El a mai spus că o moţiune de cenzură trebuie făcută "cu cap".

"Nimic nu exclude să discutăm şi o moţiune de cenzură, dar repet, trebuie făcut cu cap acest lucru, la momentul potrivit", a mai spus Predoiu.

El făcut acest precizări după ce a fost întrebat dacă PDL susţine propunerea preşedintelui FC, Mihai Răzvan Ungureanu, care doreşte ca opoziţia să depună o moţiune ce cenzură pe tema proiectului Roşia Montană.

Preşedintele FC, Mihai Răzvan Ungureanu, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX că va iniţia consultări cu PDL, PPDD şi UDMR pentru depunerea unei moţiuni de cenzură după ce premierul Victor Ponta va trimite la Parlament proiectul de lege privind Roşia Montană.

Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, pot retrage încrederea acordată Guvernului prin adoptarea unei moţiuni de cenzură, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor şi se comunică Guvernului la data depunerii. Moţiunea de cenzură se dezbate după 3 zile de la data când a fost prezentată în şedinţa comună a celor două Camere.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici