- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (28.06.2017, 17:07)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul Grindeanu: Tudose ar trebui să fie conştient că peste câteva luni îi va veni rândul/ Ce sfat i-a dat noului premier
Premierul în exerciţiu Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la Palatul Victoria, că succesorul său, premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient că peste câteva luni "îi va veni rândul" să fie schimbat şi l-a sfătuit să-şi pregătească din timp mişcările.
Urmărește
2833 afișări
"Premierul desemnat, Mihai Tudose, ar trebui să fie conştient - şi eu cred că este conştient de acest lucru - şi să se pregătească pentru momentul de peste câteva luni, când îi va veni rândul. Eu ştiu că lui Mihai îi place şahul, aşa că să pregătească foarte bine mişcările viitoare", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.
El a mai spus că această criză politică a generat, de fapt, întârzieri în economia reală, nu în programul de guvernare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
"Tot acest circ politic, generat de o singură persoană va fi plătit de fiecare român în parte. Acesta şase luni am încercat să lucrez îndeaproape cu echipa de miniştri. Cu unii am lucrat foarte bine, cu alţii mai puţin, dar toţi cred că au făcut parte dintr-o echipă şi eu ştiu că nu-ţi faultezi niciodată propria echipă. E o chestiune care ţine de onoare. Aş vrea să le transmit foştilor colegi din echipa guvernamentală că nu îi condamn - ştiu că e dificil să fii pus în situaţia de a primi, pe de o parte, de la şeful partidului indicaţii care de multe ori erau în contradicţie cu ceea ce spune şeful Guvernului, dar şi în contradicţie cu ceea ce ştiau fiecare dintre ei că e corect şi bine", a adăugat premierul în funcţie Grindeanu.
De asemenea, el a spus că a discutat cu Mihai Tudose, în perspectiva predării/primirii mandatului de premier.
"Am discutat cu Mihai Tudose, tocmai pentru a pune la punct acest proces de predare-primire. Probabil că o să mai discutăm şi astăzi, şi mâine, astfel încât lucrurile, instituţional, să meargă aşa cum trebuie. Şi n-am niciun motiv să pun la îndoială acest lucru", a declarat Grindeanu, la Palatul Victoria.
Totodată, Grindeanu a precizat că se va întâlni zilele urmãtoare cu Tudose.
"O să ne întâlnim zilele următoare, când programul amândurora ne va permite, astfel încât acest proces să fie cât se poate de corect, instituţional şi fără niciun fel de sincope", a mai afirmat premierul în funcţie Sorin Grindeanu
Premierul în funcţie Grindeanu îl sfătuieşte pe Tudose să schimbe conducerea ANAF
Premierul în funcţie Sorin Grindeanu l-a sfătuit pe succesorul său, Mihai Tudose, prim-ministru desemnat, să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătăţească activitatea de colectare la bugetul de stat.
"În ciuda faptului că avem această creştere economică de 5,7%, nu colectăm suficient de bine. Avem întâlniri săptămânale sau la 10 zile cu conducerea Ministerului Finanţelor şi cu cei de la ANAF, pentru a corecta anumite lucruri care au apărut în special în ultima lună-o lună şi jumătate. Nu am găsit răspuns nici la ultima întâlnire, pe care am avut-o în urmă cu aproximativ două săptămâni, la lrmătoarele, de exemplu, trei întrebări: «de ce, în condiţiile în care consumul a crescut cu 7%, încasările din TVA, înainte de rambursări, sunt minus 7%, de ce încasările din accize au scăzut la patru luni cu 6,8%, în condiţiile în care consumul de produse accizabile a crescut cu 6,5%?» şi «cum se face că avem cea mai mare creştere economică din UE - 5,7% - dar încasările la impozitul pe profit au scăzut cu 5,9%?» Aceste întrebări le-am pus în urmă cu două săptămâni celor de la ANAF", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.
El i-a dat un sfat lui Mihai Tudose:"Îl îndemn pe dl. prim-ministru Mihai Tudose, viitor prim-ministru, să se uite foarte atent la acest lucruri, să schimbe echipa de la ANAF dacă vrea să îmbunătăţească".
"Eu am avut această întâlnire, mai mult sau mai puţin celebră, în urmă cu două săptămâni şi unde le-am cerut explicaţii şi soluţii. S-a intrat în această criză politică şi nici dânşii probabil nu au vrut să furnizeze aceste soluţii, poate că nici nu le au. L-aş ruga pe dl Tudose să se aplece - şi îl îndemn cu foarte mare atenţie - asupra activităţii actualei echipe de conducere de la ANAF", a conchis premierul în funcţie Sorin Grindeanu.
Premierul Grindeanu respinge acuzaţiile că ar fi blocat înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii
Premierul interimar Sorin Grindeanu a respins, miercuri, acuzaţiile potrivit cărora a blocat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Investiţii, afirmând că acesta a fost blocat la nivelul coaliţiei de guvernare, iar marea dilemă a fost cui să revină coordonarea acestuia.
"Aş vrea să spun câteva lucruri despre celebrul Fond Suveran de Investiţii. Am tot văzut că se găsesc motive cum că din cauza primului-ministru, adică a mea, nu a ajuns să fie aprobat acest fond suveran de investiţii. Eu vreau să anunţ, şi cu probe, la fel cum lucrurile sunt valabile şi la ceilalţi care văd cu duc acest leit-motiv, deşi au zero realizări pe acea evaluare pe care dânşii au acceptat-o, eu nu, au zero şi spun că ar fi făcut mult mai multe lucruri, doar că s-au blocat acestea la mine. Văd că e un fel de explicaţie pe care încearcă să o dea", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.
El a precizat că orice lege, orice proiect trebuie să urmeze "circuitul normal al documentelor".
"Să îmi arate cei de la Ministerul Economiei când au trimis spre avizare către celelalte ministere această lege cu care se puneau bazele Fondului Suveran de Investiţii. Acest proiect a fost făcut de o comisie la Ministerul Economiei, unde au fost specialişti şi din alte ministere. Am participat la ultima şedinţă, când au finalizat acest proiect. L-am primit, sub formă de draft, la cabinet, după care a mers la partid - asta se întâmpla la începutul lunii mai - aşteptând OK-ul din partea coaliţiei. Marea dilemă la Fondul Suveran de Investiţii a fost în coordonarea cui va fi - la Ministerul Economiei, la Ministerul Dezvoltării, la IMM-uri... După ce am văzut configuraţia de azi a guvernului, sigur, s-ar putea să mă înşel, eu cred că va fi la IMM-uri. Dacă lucrurile erau blocate la mine, trebuia să fi avut deja aviz de la celelalte ministere avizatoare. Cred că trebuie să caute o altă explicaţie, că asta nu stă în picioare", a declarat premierul în funcţie Sorin Grindeanu.
Premierul Grindeanu: E bine pentru sănătatea democraţiei ca votul parlamentarilor să fie secret
Premierul interimar Sorin Grindeanu a anunţat miercuri că le-a cerut funcţionarilor din Executiv "să depună o solicitare, în numele Guvernului, la Curtea Constituţională", care să găsească o soluţie pentru protejarea votului parlamentarilor.
"Ce s-a întâmplat la moţiunea de cenzură, acel spectacol cu rânduri de filtre şi cu arătatul votului, nu ar trebui să se mai întâmple în Parlamentul României. Este o chestiune care ţine şi de lege, şi de demnitate, şi de onoare. (...) I-am rugat pe cei de la Secretariatul General, poate găsesc o soluţie până mâine, de a face o solicitare la Curtea Constituţională, în numele Guvernului, prin care să găsim o modalitate de a proteja dreptul parlamentarilor de a-şi exprima votul fără nicio constrângere. Votul trebuie să fie secret", a declarat Sorin Grindeanu.
El a ţinut să precizeze că această decizie trebuie luată "pentru viitor".
"Sper să găsească o soluţie. Repet, pentru viitor, pentru ce va fi după. E bine pentru sănătatea democraţiei noastre să avem aşa ceva. Dacă nu vor găsi cei din Secretariatul General până mâine, poate că viitoarea echipă guvernamentală va găsi o soluţie prin care să sesizăm Curtea şi să se spună «stop» acestor practici, mai ales în Parlamentul României", a precizat Sorin Grindeanu.
Citeşte şi: Premierul Grindeanu, mesaj pentru cei care au protestat împotriva OUG 13: Bine au făcut! / Grindeanu l-a sunat pe Iohannis pentru ”o discuţie de final de mandat”
Citeşte şi: Mihai Tudose susţine că se retrage dacă Dragnea poate să fie premier / Liviu Dragnea: Nu te grăbi; Treci la treabă. Cum l-a prezentat liderul PSD pe noul premier
Citeşte şi: Mihai Tudose: Nu am fost angajat al SRI. Lucrarea de doctorat am făcut-o pentru mine, nu pentru funcţii
Citeşte şi: FOTO Societatea civilă cere ca pragul valoric al abuzului în serviciu să fie eliminat, iar infracţiunea, redefinită
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe