- Home
- Politic
- VARŞOVIA, (01.05.2019, 18:36)
- Alexandru Costea
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul Poloniei, despre standardele duble: În partea noastră a Europei avem o calitate mult mai scăzută a produselor
Prim-ministrul Poloniei Mateusz Morawiecki a declarat, într-o conferinţă de presă alături de Viorica Dăncilă la Varşovia, că produsele din Europa Centrală şi de Est au o calitate mai scăzută comparativ cu alte state europene, chiar dacă de multe ori preţurile sunt mai mari.
Urmărește
1099 afișări
Premierul Poloniei: În partea noastră a Europei avem o calitate mult mai scăzută a produselor
"Nu avem niciun dubiu că vom lupta împreună cu standardele duble. În Europa, pe partea noastră, avem o calitatea mult mai scăzută deşi preţurile sunt deseori mai mari, parametrii acestor produse sunt diferite. Acest subiect va fi abordat şi ne vom exprima împotriva acestui fenomen în forurile europene, în Bruxelles şi la Strasbourg", a declarat prim-ministrul Poloniei la conferinţa de presă susţinută, miercuri la Varşovia, alături de premierul Viorica Dăncilă.
El a spus că unele din punctele discutate la reuniunea şefilor de stat din Europa Centrală şi de Est este cel legat de protecţionismul statelor mai bogate.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Descoperirea care sfidează înțelegerea noastră asupra Universului: Ce este „timpul negativ” în fizică
-
Valdimir Putin se confruntă cu o revoltă a armatei, deoarece „comandanţii refuză să trimită trupe” pentru un asalt pe râul Nipru
-
Şedinţa de plen a Camerei Deputaţilor va fi luni, la ora 9.00. Va fi ales preşedintele Camerei
-
Scandalul taxelor. Trump ameninţă cu preluarea controlului asupra Canalului Panama
"Protecţionismul statelor mai bogate, în ceea ce priveşte produsele şi soluţiile din Europa Est. De exemplu, Directiva cu privire la angajaţii relocaţi, de exemplu firmele de transport, logistică, construcţii, curierat, cele din servicii precum domeniul IT. Sunt nişte cerinţe privind aplicarea standardelor contabile în ţara gazdă. De exemplu, s-a impus necesitatea de a se înregistra în ţara gazdă sau de a se crea o filială, o sucursală, dar nu este nevoie să facem acest lucru. Noi ca membri UE lucrăm pentru rezultate bune şi când reuşim, aripile noastre sunt tăiate printr-o legislaţie care nu este avntajoasă", a afirmat Mateusz Morawiecki.
O altă problemă semnalată de şeful executivului polonez este birocraţia de la Bruxelles, care trebuie redusă.
"Încă o problemă comună este creşterea birocraţiei de la Bruxelles. Nu numai eu, dar şi ceilalţi prim-miniştri au subliniat acest lucru, birocraţia trebuie redusă pentru a fi mai siguri de lege, ca să fie mai puţine reguli cu privire la desfăşurarea activităţii economice. Avem exemple, 5G, avantajul competitiv al Chinei. Noi suntem europeni şi trebuie să construim acest avantaj concurenţial. De ce să primim legislaţia care limitează competitivitatea întreprinderilor europene. Acest lucru va fi abordat şi la Sibiu şi în următoarele întâlniri", a explicat şeful Guvernului polonez.
Mateusz Morawiecki a mai spus că deşi există divergenţe în privinţa bugetului UE, 13 ţări membre au o abordare "foarte asemănătoare" în ceea ce priveşte părţile esenţiale ale bugetului UE.
De asemenea, prim-ministrul Poloniei s-a referit şi la subiectele imigraţiei şi securităţii externe a UE, vorbind pe marginea acestor subiecte cu oficiali de stat din partea Maroc, Siria, Turcia.
"Al treilea punct ţine de domeniul migrării şi securităţii externe în înţelesul construirii sau reconstruirii potenţialului economic al ţărilor vecine ale UE pentru a scade tensiunile de migraţie din aceste ţări. Suntem de acord cu toţii că este cea mai politică. Am vorbit cu Maroc, Siria, Turcia, care joacă un rol cheie dintr-un alt punct de vedere şi am avut o abordare similară", a declarat Mateusz Morawi.
"Aceste teme comune, ceea ce am discutat, ne va permite să articulăm mai puternic interesele noastre şi să creştem coeziunea, unitatea competitivitatea UE, pentru că ţinem la pueterea întregii UE, dar prin măsurile care cresc competitivitatea UE, care sunt juste şi faţă de ţările care au suferit atât de mult în timpul comunismului, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial, cum ar fi Polonia, despre cum cât de greu ne-a fost să pornim la drum în 1989", a completat Morawiecki.
La rândul ei, Viorica Dăncilă a spus că au trecut 10 ani de la Parteneriatul Estic, trebuie susţinute şi ţările candidate pentru integrarea în Uniunea Europeană.
"Discuţiile care au avut loc aici, abordările aici pe politica agricolă comună, politica de coeziune, precum şi Europa cu două viteze, standarde duble, tratarea tuturor statelor în acelaşi mod sunt doar câteva elemente care au fost discutate la reuniunea de la Varşovia dar care îşi vor găsi corespondent la Summitul de la Sibiu. Referitor la politica de extindere, preşedinţia rotativă a României la Consiliul UE a susţinut procesul de extindere pe baza meritelor proprii şi considerăm că trebuie să fie cuprins în viitorul UE. Având în vedere că avem 10 ani de la Parteneriatul Estic, trebuie să ne uităm spre susţinerea ţările candidate în evoluţia lor în sensul pro-european. Au fost abordate mai multe subiecte iar baza declaraţiei de aici va fi susţinută şi la Summitul de la Sibiu, pentru că nu văd de ce am avea o dublă măsură, aici să susţinem un lucru iar la Sibiu să ne dezicem de propria noastră declaraţie. Aici am pus bazele primilor paşi, cerinţe, idei despre cum vedem noi creionarea viitorului UE", a afirmat Viorica Dăncilă la conferinţa de presă de la Varşovia.
Prim-ministrul român s-a întâlnit, miercuri, cu omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, în marja reuniunii aniversare a premierilor statelor din Europa Centrală şi de Est, care au aderat la Uniunea Europeană după 1 mai 2004. Cei doi au abordat aspecte ale dezvoltării macro-regionale de interes comun, referindu-se la Iniţiativa Celor Trei Mări şi la proiectul Via Carpatia.
Citește pe alephnews.ro: Meta este dat în judecată pentru „traumatizarea pe viață” a moderatorilor Facebook din Kenya. Peste 140 de angajați sunt diagnosticați cu PTSD
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Jennifer Lopez dezvăluie „dificultățile” pe care le întâmpină ca părinte care are gemeni: „Vrei să dai tot ce ai mai bun pentru ei. Vrei să îi ridici”
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Care este cea mai sănătoasă sare din comerț, potrivit lui Dragoș Pătraru. Majoritatea bucătarilor din Vest o folosesc
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe