- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.10.2012, 21:07)
- Departamentul Politic , Thomas Dinca ,
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul sârb: Discuţiile România-Serbia au fost prieteneşti, dar în final au existat obiecţii la UE
Problemele dintre România şi Serbia trebuie abordate pragmatic, deoarece multe întâlniri bilaterale anterioare au fost prieteneşti, dar au avut ca finalitate obiecţiile ridicate de România atunci când s-a discutat despre statutul de candidat al Serbiei la UE, a declarat premierul sârb, Ivica Dacic.
Urmărește
587 afișări
Premierul sârb: Discuţiile România-Serbia au fost prieteneşti, dar în final au existat obiecţii la UE (Imagine: David Nika - MediafaxFoto)
Declaraţia a fost susţinută la finalul întâlnirii cu premierul Victor Ponta, aflat la Belgrad.
"Datoria noastră, ca premieri, este să înlăturăm toate problemele care ar putea să afecteze relaţiile bune dintre cele două ţări. Consider că ar trebui să adoptăm pragmatic toate problemele care există între cele două ţări. Am participat personal la multe întâlniri dintre România şi Serbia, care au fost prieteneşti şi care în final au rezultat cu obiecţiunile pe care România le-a ridicat atunci când a fost vorba despre acordarea statutului de candidat Serbiei. Ca atare, consider că toate problemele care există trebuie abordate deschis, trebuie soluţionate pentru ca în relaţiile dintre noi să nu existe nimic ce ar putea afecta aceste relaţii", a spus premierul sârb.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Avion doborât de Rusia sau un simplu accident? Care sunt teoriile contradictorii din spatele tragediei aviatice din Kazahstan
-
Elon Musk propune testare cognitivă pentru oficialii americani aleşi
-
Criza din Coreea de Sud: Opoziţia vrea să-l demită din funcţie şi pe preşedintele interimar. Motivul invocat
-
Biden cere Pentagonului să intensifice livrările de arme către Ucraina
El a arătat că cele două ţări pot derula multe proiecte comune, precum deschiderea de noi puncte de frontieră sau puncte de mic trafic pentru ca cetăţenii să nu fie obligaţi să se deplaseze sute de kilometri pentru a trece frontiera.
Premierul Ponta a precizat la rândul său că a asigurat Guvernul Serbiei de sprijinul total pe care România îl acordă procesului de negociere şi de integrare în Uniunea Europeană.
"Pentru România, o Serbie integrată în Uniunea Europeană reprezintă o bucurie şi un avantaj, iar România trebuie să fie un sprijin, nu o piedică. Eram liderul opoziţiei atunci când Uniunea Europeană a luat decizia oficială a începerii negocierilor cu Serbia şi am criticat decizia Guvernului României de a lega o problemă a minorităţii româneşti din Serbia de ceea ce înseamnă procesul de negociere al Serbiei cu Uniunea Europeană. Nu mi-am schimbat părerea, acum, când sunt la guvernare. În primul rând, pentru că nici României nu i-a plăcut atunci când a fost împiedicată în negocierile cu Uniunea Europeană de alte ţări. Şi în România există o vorbă: "Ce ţie nu-ţi place, altuia nu trebuie să-i faci". Am crezut şi cred că România trebuie să fie primul sprijinitor al Serbiei şi nu cel care se opune, în vreun fel", a spus Ponta.
Citește pe alephnews.ro: Autoritățile franceze salvează peste 100 de persoane care încercau să traverseze spre Marea Britanie
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Trump explodează pe Truth Social. Președintele ales le spune celor 37 de persoane cu pedepse comutate de Biden să „se ducă dracului” de Crăciun
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Vreţi să trăiţi mai mult? 6 sfaturi esenţiale de la un specialist care spune că şi-a „întinerit” vârsta cu 20 de ani
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe