- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (29.01.2017, 20:50)
- Cătălina Mănoiu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Premierul Sorin Grindeanu: Libertatea de exprimare trebuie însoţită de bun-simţ/ Graţierea trebuie însoţită şi de alte măsuri. Ce facem dacă rezultatul referendumului este nu?
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seară, că prezenţa preşedintelui Iohannis la protestul de săptămâna trecută este "o surpriză neplăcută", afirmând că respectă libertatea de exprimare, dar că aceasta trebuie "să fie însoţită de bun-simţ".
Urmărește
9453 afișări
Premierul Sorin Grindeanu: Libertatea de exprimare trebuie însoţită de bun-simţ/ Graţierea trebuie însoţită şi de alte măsuri. Aştept să văd ce propune ministrul Justiţiei
"Pentru mine, a fost o surpriză neplăcută prezenţa preşedintelui în stradă săptămâna trecută. Eu am încercat, şi nu cred că mă poate acuza nimeni, am încercat în această perioadă să am o relaţie instituţională corectă cu Administraţia Prezidenţială. Ba chiar, poate de multe ori, am lăsat de la mine anumite lucruri, tocmai pentru a avea dialog", a declarat premierul Sorin Grindeanu, la Antena 3.
Sorin Grindeanu a afirmat că respectă opiniile argumentate şi că există un drept legal să protestezi paşnic, adăugând că libertatea de exprimare trebuie "să fie însoţită de bun-simţ".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Iranul se pregătește de atac. Ar putea avea loc chiar în această noapte, înainte de alegerile din SUA: „Nu vom lăsa alegerile americane să ne influențeze”
-
WSJ: Rusia este suspectată de trimiterea de dispozitive incendiare în avioanele care aveau destinaţia SUA şi Canada
-
Greva de la Boeing, încheiată cu o victorie uriaşă pentru angajaţi
-
Coreea de Nord a lansat mai multe rachete cu rază scurtă de acţiune
Premierul a susţinut că a urmărit opiniile care au reieşit din proteste şi că multe au avut "distrosiuni".
"De multe ori, această hiperbolizare a binelui şi fanatismul în a crede că ceea ce gândeşti tu e corect s-ar putea să ducă la rău", spus premierul.
Grindeanu a spus că au fost semne că protestele au fost politizate.
"Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat, şi ceea ce s-a strigat, şi sunt semnale, sunt anumite lucruri clare politic în aceste întâlniri, cum sunt oameni care sunt veniţi în piaţă fără de culoare politică, dar în urmă cu şase săptămâni noi am avut alegeri. Cele mai bune sondaje, păreri, modul în care te exprimi într-o ţară democratică se fac prin alegeri, iar noi am câştigat aceste alegeri", spus Grindeanu.
Grindeanu: Graţierea trebuie însoţită şi de alte măsuri;Aştept să văd ce propune ministrul Justiţiei
Primul ministru, Sorin Grindeanu, a declarat, duminică seara, că nu îi este clar care vor fi propunerile Ministerului Justiţiei privind graţierea şi modificarea Codului Penal, afirmând că graţierea trebuie însoţită şi de alte măsuri.
“De aministie nu a fost vorba niciodată. (…) În acest moment, eu i-am cerut ministrului Justiţiei (soluţii - n.r.), având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiţiei în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătăţită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalităţi sunt legale", a declarat premierul Sorin Grindeanu.
Sorin Grindeanu a făcut referire şi la recomandările făcute de CEDO, afirmând că graţierea trebuie să fie însoţită şi de alte măsuri.
"Nu doar graţierea rezolvă problema. Această graţiere trebuie însoţită şi de alte măsuri. (…) ar trebui să facem măsuri alternative. Nu inventăm noi arestul la domiciliul, această lege există în Parlament. Toate aceste măsuri, ca şi întreg ar rezolva problema pe care o avem la CEDO, dar şi graţierea face parte din măsurile pe care treuie să le luăm", a mai spus Grindeanu.
Cât priveşte declaraţiile făcute de preşedintele Iohannis la Strasbourg, Grindeanu a afirmat că "probabil că vizita la CEDO l-a făcut să privească lucrurile altcumva decât politic, aşa cum a făcut în urmă cu o săptămână".
Grindeanu a afirmat că nu îi este "foarte clar" ce va propune ministrul Justiţiei şi că aşteaptă să vadă care vor fi propunerile acestuia.
"Aştept de la Ministerul Justiţiei, ca premier, pentru că până în acest moment nu îmi este foarte clar ce vor propune, dar este dreptul Ministerului Justiţiei, e foarte multă democraţie, să vină cu cea mai bună soluţie", spus Grindeanu.
Grindeanu i-a cerut ministrului Florin Iordache să îi prezinte şi concluziile dezbaterii pe care o va organiza.
"I-am cerut ministrului Justiţiei, având în vedere o propunere pe care a făcut-o Ministerul Justiţiei în urmă cu 10 zile, care e în dezbatere publică, care poate fi îmbunătăţită. Modalitatea în care vor fi adoptate, că vor fi prin OUG, că vor fi trimise la Parlament ca proiecte de legi, că va fi asumarea răspunderii, toate aceste modalităţi sunt legale", a spus premierul.
Premierul a combătut acuzaţiile potrivit cărora graţierea nu făcea parte din programul de guvernare al PSD, afirmând că se poate regăsi într-un capitol al documentului programatic.
"Există în programul de guvernare: am spus în Parlament că îmi doresc să trăiesc într-o ţară normală, unde să existe un sistem judiciar normal, unde să se aplice legea, iar cetăţeanul când merge în faţa judecătorului să ştie că merge nu doar, aşa, într-o poziţie de inferioritate cu cel care îl acuză, ci într-o balanţă puternică", spus premierul.
Grindeanu: Ce facem dacă rezultatul referendumului este nu?
Premierul Sorin Grindeanu a declarat, duminică seara, că că nu se împotriveşte referendumului iniţiat de Klaus Iohannis, însă, s-a întrebat ce este de făcut dacă într-un "scenariu absurd", românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupţie.
"O să vedem decizia Parlamentului. Eu pot să vă spun (...) ca prim-ministru, n-am nimic împotrivă în ceea ce se spune în acea întrebare”, a declarat primul ministru Sorin Grindeanu, la Antena 3.
Sorin Grideanu a întrebat ironic ce este de făcut dacă românii vor spune la referendum că nu vor să fie continuată lupta împotriva corupţie.
“Întrebarea de fapt este următoare - sigur, este un scenariu absurd: ce facem dacă rezultatul referendumului este «nu»?", a spus premierul, zâmbind.
Premierul a afirmat că acest referendumul propus de preşedintele Iohannis va costa aproximativ de 20 de milioane de euro.
Sorin Grindeanu a mai spus că referendumul pentru modificarea Constituţiei, propus de PSD, “pare o temă bună”.
Citește pe alephnews.ro: WSJ: Rusia plănuia să incendieze avioanele cu destinația SUA și Canada, prin dispozitive inflamabile pe bază de magneziu
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
A fost prezentat tractorul produs de RURIS Craiova. Cum arată tractorul românesc, cu preţuri între 3.000 şi 5.000 de euro
Incă un gigant se clatină după ce a raportat cea mai mare pierdere din istoria de 56 de ani a companiei, Este vorba de un minus de 16,6 mld. dolari în ultimul trimestru
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Cum e ca socru Ion Țiriac! Sorana Cîrstea, iubita fiului său, a dezvăluit latura mai puțin ştiută a magnatului
PROSPORT.RO
Ce a pățit Marian Godina în timpul unei percheziții. Ce obiect a găsit pe noptiera suspectului peste care a intrat în casă
CANCAN.RO
La ce oră să NU folosești niciodată mașina de spălat. Plătești mai mult pentru curent dacă e utilizată atunci
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe