- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (18.12.2015, 21:29)
- Alice Draghici
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Video Premierul, vizită la răniţii Colectiv din Belgia: Este responsabilitatea noastră să-i susţinem - VIDEO
Premierul Dacian Cioloş a scris, vineri seară, pe pagina sa de Facebook, că înainte de întoarcerea în România după participarea la Consiliul European i-a vizitat pe pacienţii răniţi în incendiul din clubul Colectiv care sunt internaţi la spitalul militar din Bruxelles.
Urmărește
1544 afișări
"Dincolo de drama fiecăruia în parte, am văzut în ochii lor şi al rudelor o sclipire de speranţă. Câţiva dintre ei se simt mai bine şi m-am bucurat să pot vedea că până şi cei care au trecut prin operaţii grele au puterea să lupte pentru a merge mai departe", a scris premierul Dacian Cioloş, pe pagina de Facebook, adăugând că în semn de omagiu pentru dăruirea medicilor belgieni a semnat în cartea de onoare a spitalului.
De asemenea, primul-ministru a scris că le-a "confirmat românilor" că Guvernul va face tot posibilul pentru ca recuperarea răniţilor să continue "fără probleme sau griji în plus".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Pe 22 decembrie Revoluția ajungea la București. Ce evenimente au marcat noaptea din 21 spre 22 decembrie
-
Ucraina a executat primul asalt fără militari, doar cu drone terestre şi aeriene
-
22 decembrie 1989 - ziua fugii cu elicopterul a soţilor Ceauşescu
-
Qatarul ameninţă UE că va taia gazul. Ministrul energiei din Qatar: "Nu blufez"
"Toţi sunt oameni tineri pe care vrem să-i vedem acasă cât mai curând şi care trebuie să se întoarcă în societate ca oameni normali, activi, utili şi independenţi. Acesta este noul nostru ţel. Puterea lor de a depăşi drama prin care trec îmi dă şi mie putere. Le-am urat să aibă sărbători fericite şi încredere în noi. Este responsabilitatea noastră să-i susţinem", a mai scris Dacian Cioloş.
Citeşte şi: Dacian Cioloş s-a întâlnit astăzi cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene şi îi va vizita pe răniţii din Colectiv - FOTO, VIDEO
"Cei pe care i-am vizitat aici aproape toţi sunt în stare bună, mai este un tânăr, un adolescent, care este la terapie intensivă, pe care nu l-am văzut pentru că dormea. Am văzut cinci dintre ei, care erau treji şi care sunt în stare de evoluţie bună, chiar foarte bună dată fiind starea în care au fost", a declarat Cioloş.
Pavlos Gabriel Popovici, adolescentul de 15 ani care şi-a salvat prietenul aflat în scaun cu rotile la concertul din Colectiv, este în continuare în stare critică, l-au informat pe Cioloş medicii belgieni.
Opt tineri răniţi în incendiul din Colectiv au fost transferaţi pe 7 noiembrie în Belgia, la Secţia de Arşi a Spitalului Militar "Regina Astrid". Într-un răspuns oferit, la începutul lunii, la solicitarea ziarului România liberă, care a întrebat dacă persoanele rănite în Colectiv care au fost transferate din spitale din Capitală au ajuns în unitatea medicală din Belgia cu infecţii, medicii de la Bruxelles au făcut referire la posibile infecţii nosocomiale.
Managerul Institutului de Boli Infecţioase "Matei Balş" a explicat, într-o conferinţă de presă organizată pe 8 decembrie la Ministerul Sănătăţii, că în informaţiile transmise de spitalul din Bruxelles nu se face referire la o infecţie intraspitalicească, ci la o "colonizare" cu un anumit tip de germeni, însă care nu generează proces infecţios.
Profesorul Adrian Streinu Cercel a precizat că a analizat fiecare cuvânt din comunicatul spitalului din Bruxelles, în care se spune "cât se poate de clar şi de limpede că pacienţii păreau să fie colonizaţi cu un anumit tip de bacterie", şi nu infectaţi.
"Aş vrea să spun, de la început, că este un prototip de mod de a răspunde în termeni politically correct şi urmărim fiecare cuvânt în parte. Ceea ce spune acest comunicat cât se poate de clar şi de limpede este că pacienţii păreau să fie colonizaţi cu un anumit tip de bacterie. Colonizaţi, atenţie, şi nu infectaţi. Este o diferenţă majoră între colonizat şi infectat. Colonizarea înseamnă că este o populare cu un anumit tip de germeni, dar care nu generează proces infecţios", a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel.
"Se ştie cât se poate de clar că noi suntem colonizaţi peste tot, fose nazale, faringe, tract respirator, mâini, la nivelul tubului digestiv, tractului urinar. Dacă nu am fi colonizaţi, nu am mai putea să creştem şi să ne dezvoltăm, pentru că aceste microorganisme care ne colonizează, ne populează pe dinafară şi efectiv prin interior constituie o serie de elemente, printre care şi vitaminele care ne ajută la creştere. Deci, colonizare egal populare. Nu vorbim de infecţii", a explicat Adrian Streinu Cercel informaţiile din comunicatul medicilor de la spitalul din Bruxelles.
Profesorul Adrian Streinu Cercel a mai spus că medicii de la Bruxelles şi-au luat şi o marjă de siguranţă, aşa cum face orice spital din momentul în care o persoană este internat, arătând că, pe zi ce trece, există un risc minim de a dezvolta infecţii nosocomiale, "ceea ce este perfect adevărat".
"Aşa cum se poate întâmpla în orice spital din Franţa, SUA, România, această infecţie intraspitalicească poate fi dată de un germene propriu, cu care pacientul este colonizat, cum este cazul de faţă, sau pe care îl ia de la un alt pacient care este vizavi de patul său, iar aceasta este adevărata infecţie nosocomială. Deci, din acest comunicat se vede cât se poate de clar că persoanele respective (opt răniţi în incendiul din Colectiv, n.r.) nu sunt infectate, ci sunt colonizate, deci populate potenţial cu anumiţi germeni. Nu face referire la niciun germen de spital, care să aibă rezistenţă modificată şi nici că există o şansă mică de a contracta o astfel de infecţie nosocomială", a subliniat Streinu Cercel, făcând referire la datele comunicate de spitalul din Bruxelles.
Citește pe alephnews.ro: Klaus Iohannis convoacă partidele la consultări pentru formarea Guvernului. Se decid șefii de la Senat și Camera Deputaților
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Discuţii Cioloş-înalţi oficiali UE: Sprijin, inclusiv financiar, din partea României pentru Chişinău
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Suspectul atacului de la Târgul de Crăciun din Magdeburg, Germania a fost arestat preventiv. Patru femei și un băiat au decedat iar peste 200 de persoane au fost rănite
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Cum reuşeşte o companie din România să facă zeci de milioane de euro dintr-o resursă pe care mulţi oameni din ţara noastră o ignoră şi care sunt planurile acesteia pentru viitor
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Nicoleta Luciu, probleme cu greutatea. A ajuns de nerecunoscut. Cum arată acum, la 25 de ani după ce a câștigat Miss România
CANCAN.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe