Preşedintele AEP: Cel mai tânăr candidat are puţin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani

  • Cel mai tânăr candidat la alegerile din 9 iunie are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă are 100 de ani, spune preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă.
  • El adaugă că sunt doi candidaţi care au vârsta de 95 de ani.
757 afișări
Imaginea articolului Preşedintele AEP: Cel mai tânăr candidat are puţin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani

Preşedintele AEP: Cel mai tânăr candidat are puţin peste 23 de ani, iar seniorul are 100 de ani

Toni Greblă a prezentat, marţi, în conferinţă de presă, câteva date statistice. Astfel, pentru alegerile locale s-au înscris 207.389 de candidaţi, dintre care 11.500 candidează pentru CJ/CGMB, iar pentru funcţiile de primari candidează 11.386 de persoane.

Pentru funcţuia de primar 9.776 s-au înscris în mediul rural pentru alegerile locale, iar în mediul urban - 1.610 persoane. Dintre aceştia 10,56% sunt femei în rural şi 12,36% în mediul urban.

„Cel mai tânăr candidat pentru alegerile locale şi europarlamentare are puţin peste 23 de ani, iar cel mai în vârstă, seniorul, are 100 de ani. Avem, de asemenea, doi candidaţi la alegerile locale de 95 de ani, doi de 94 de ani şi aşa mai departe”, afirmă Greblă.

Pentru alegerile la Parlamentul European s-au înscris 494 de candidaţi, dintre care 167 femei, adică 33,81%, un procentaj mai bun decât cel de la alegerile locale.

Candidaţii la alegerile din 9 iunie vor fi votaţi de toţi cetăţenii români în vârstă de peste 18 ani împliniţi chiar şi în ziua alegerilor, a mai spus Greblă.

„Avem înscrişi în registrul electoral 18.025.324 de alegători, din care 942.730 sunt cu domiciliul în străinătate. Se vor deschide 18.968 de secţii de votare în ţară şi 915 în străinătate”, mai arată preşedintele AEP.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici