„Este îmbucurător că se termină o perioadă cu multe incertitudini şi cu multe momente critice pentru democraţia din Republica Moldova”, a declarat Korodi, pentru MEDIAFAX.
El a spus că „odată cu alegerea unui preşedinte care să-şi asume destinul proeuropean al Republicii Moldova vor putea să se continue reformele proeuropene”.
„Ceea ce înseamnă şi o apropiere de ceea ce reprezintă România, ca stat membru UE, şi de ceea ce reprezintă UE, ca instituţie care militează pentru democraţie largă şi o rezolvare cât mai grabnică a problemelor îngheţate, respectiv a situaţiei din Transnistria”, a adăugat el.
Parlamentul de la Chişinău l-a votat vineri pe magistratul Nicolae Timofti în funcţia de preşedinte al Republicii Moldova, informează PRO TV Chişinău.
Nicolae Timofti, până în prezent preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, a fost ales cu votul a 62 de deputaţi, în condiţiile în care avea nevoie de voturile a 61 din totalul de 101 membri ai Parlamentului moldovean.
Republica Moldova pune astfel capăt unei crize politice care durează de aproape trei ani, timp în care ţara a fost condusă de un preşedinte interimar.