- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele CSM a discutat cu reprezentanţii CE despre justiţia din România
Preşedintele CSM, Lidia Bărbulescu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentantul Comisiei Europene Thomas Barnes, pentru a discuta despre rolul CSM în sistemul judiciar românesc.
Preşedintele CSM Lidia Bărbulescu (Imagine: Mediafax Foto)
Preşedintele CSM şi Thomas Barnes au avut o întâlnire cu caracter informal în care au discutat despre rolul CSM în sistemul judiciar românesc şi european şi despre rolul Consiliului în apărarea sistemului juridic, a declarat purtătorul de cuvânt al CSM, Cecilia Morariu.
De asemenea, cei doi s-au referit în discuţiile lor la rolul de apărare al justiţiei ca unul din punctele condiţionale pe care CSM trebuie să le îndeplinească, conform raportului de ţară.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Cum explică PNL scorul dezastruos. Deputat: Guvernarea cu PSD ne-a costat, al doilea mandat al lui Iohannis ne-a îngropat
-
Iulian Anghel, editor politic ZF: Cum l-am cunoscut pe Călin Georgescu
-
Răsturnare de situaţie: Elena Lasconi îl depăşeşte pe Marcel Ciolacu. Pentru prima dată în istorie PSD ar putea să nu aibă candidat în turul 2
Un alt punct al întâlnirii s-a referit la progresele înregistrate în sistemul juridic, şi anume îmbunătăţirile din punctul de vedere al resurselor umane. Totodată, la întâlnire s-a apreciat că, în acest an, pentru prima dată, CSM şi-a asumat rolul de a aviza actele normative.
CE a stabilit României patru obiective privind reforma sistemului judiciar şi lupta împotriva corupţiei: consolidarea transparenţei şi eficienţei actului de justiţie, în special prin consolidarea capacităţii şi responsabilităţii CSM; înfiinţarea, potrivit angajamentelor, a Agenţiei de Integritate, cu atribuţii în verificarea averilor, incompatibilităţilor şi a potenţialelor conflicte de interese, precum şi cu competenţa de a adopta decizii cu caracter obligatoriu pe baza cărora să poată fi aplicate sancţiuni descurajatoare; continuarea progreselor deja înregistrate în procesul de investigare cu imparţialitate a faptelor de mare corupţie; adoptarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a corupţiei, în special în cadrul administraţiei locale.
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
CANCAN.RO
GANDUL.RO