Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, apel la politicienii de la alte partide: Depunerea unei moţiuni de cenzură este realistă

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat duminică că liberalii vor avea săptămâna viitoare întâlniri cu grupurile parlamentare în vederea susţinerii depunerii unei moţiuni de cenzură.

Urmărește
1809 afișări
Imaginea articolului Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, apel la politicienii de la alte partide: Depunerea unei moţiuni de cenzură este realistă

Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, apel la politicienii de la alte partide: Depunerea unei moţiuni de cenzură este realistă (Imagini: Alexandra Pandrea/ Arhiva Mediafax Foto)

''Majoritatea PSD-ALDE a declarat război cetăţenilor cinstiţi din România. Românii cinstiţi au un proiect de ţară. O Românie prosperă bazată pe lege. O ţară în care legea să fie aplicată nediscriminatoriu, în care să nu fie două categorii de cetăţeni – cei puţini şi influenţi, care dau ordonanţe pentru ei înşişi şi cei mulţi care plătesc taxe şi respectă întotdeauna legea. Cele doua ordonanţe nu sunt despre lipsa capacităţii administrative de a rezolva problema din inchisori. Cinci cazărmi daca ar fi transformate in facilitati moderne de detenţie, situaţia ar fi mult îmbunătăţită. Daca s-ar fi dorit lucrul acesta s-ar fi facut!'', a explicat Turcan demersul liberalilor.

Ea a precizat că PNL a lansat deja USR invitaţia de a susţine moţiunea de cenzură, în cazul în care aceasta va fi iniţiată, iar săptămâna viitoare vor urma întâlniri şi cu alte partide parlamentare pe acestă temă.

''Gândul meu se îndreaptă spre orice persoană de bun simţ din această ţară, spre orice persoană care susţine fundamentele democratice ale României. Aşadar, dacă vor veni colegi din PMP, din PSD, de oriunde, în Parlament, sau în societatea civilă, noi vom face front comun şi vom apăra o cauză comună. Depunerea unei moţiuni de cenzură este realistă, pentru că am avea numărul de semnături necesare dacă ar veni alături de noi colegii de la USR. Să treacă o moţiune de cenzură este mai complicat , însă, în acelaşi timp, eu cred că în România există foarte mulţi cetăţeni de bună credinţă, fie ei politicieni aflaţi chiar în alte partide'', a fost apelul său.

Liderul USR, Nicuşor Dan, a anunţat deja că va semna moţiunea de cenzură a PNL, dacă aceasta va fi iniţiată.

Moţiunea de cenzură poate fi iniţiată de cel puţin o pătrime din numărul total al deputaţilor şi senatorilor (465), liberalii având doar 99 de aleşi.

La distribuirea mandatelor pentru Camera Deputaţilor, PSD a primit 154 de mandate, UDMR-21, ALDE- 20, iar PNL-69, USR- 30, PMP-18. Un număr de 17 mandate au fost atribuite minorităţilor. La distribuirea mandatelor pentru Senat, PSD a primit 67 de mandate, ALDE-9, UDMR-9, iar PNL- 30, USR-13, PMP-8.

Dacă moţiunea de cenzură a fost respinsă, deputaţii şi senatorii care au semnat-o nu mai pot iniţia, în aceeaşi sesiune, o nouă moţiune de cenzură, cu excepţia cazului în care Guvernul îşi angajează răspunderea potrivit articolului 114 din Constituţia României.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici