- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (16.12.2016, 15:20)
- Gabriel Pecheanu
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele Iohannis recunoaşte că a avut o discuţie "informală" cu C.P.Tăriceanu, dar nu s-a referit la preşedinţia PNL/ "Traseismul, cel mai nociv fenomen în politica românească postdecembristă"
Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, vineri, că a avut o discuţie informală cu liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu, dar că aceasta nu se referă la PNL.
Urmărește
1078 afișări
”Am avut o discuţie cu dl. Tăriceanu. A fost o discuţie informală, o discuţie politică şi şi nu se referă la PNL”, a declarat Klaus Iohannis.
El a refuzat să spună dacă, printre subiectele abordate, s-a numărat şi un plan post-electoral.
De asemenea, întrebat fiind, Iohannis a refuzat să spună dacă a avut întâlniri sau discuţii şi cu liderii altor partide.
”Nu am discutat aşa ceva. Nici nu era cazul. Aia cu premierul este după consultări”, a răspuns şeful statului întrebării dacă a discutat cu liderul ALDE posibilitatea ca acesta să ocupe funcţia de premier.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Melania Trump nu respectă tradiţia: Prima doamnă nu se va întâlni cu Jill Biden la Casa Albă
-
Premierul român Marcel Ciolacu, primit la Downing Street de prim-ministrul britanic Keir Starmer
-
Ciolacu şi Ciucă se ceartă ca ţaţele: Când eşti neputincios, devii şi disperat şi nervos
-
Trump l-a nominalizat pe Pete Hegseth la Apărare: anti-NATO, anti-Europa, vedetă a talk-show-urilor Fox News
Co-preşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a precizat, vineri, răspunzând unei întrebări, că a participat, împreună cu Daniel Constantin, la o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis, solicitată de acesta, el precizând că "anumite contacte" nu ar trebui să surprindă în această perioadă.
Iohannis: Traseismul, cel mai nociv fenomen în politica românească postdecembristă
Preşedintele Klaus Iohannis i-a îndemnat, vineri, pe liderii partidelor parlamentare să nu încurajeze traseismul parlamentar, pe care a catalogat-o ca fiind ”cel mai nociv fenomen în politica românească postdecembristă”.
”Avem migraţia politică, foarte toxică, migraţie politică, sau, cum se mai spune, traseismul. Este, această migraţie politică, probabil, cel mai nociv fenomen în politica românească postdecembristă. Şi spun acest lucru fiindcă Parlamentul care tocmai îşi încheie mandatul, şi bine că şi-l încheie, nu mai seamănă, de exemplu, deloc cu Parlamentul care a fost ales acum patru ani. Or, aşa ceva, într-o democraţie matură, este imposibil”, a declarat Klaus Iohannis.
El a mai spus că, dacă la alte capitole, democraţia românească stă bine, la acest capitol stă ”prost, foarte prost”.
”Faptul că, aşa cum spuneţi, se pare că există lideri politici care, din capul locului, îşi imaginează că pot convinge parlamentari să migreze şi să-şi completeze astfel echipa, arată că nu e o excepţie. Este un fenomen care este luat în calcul, este promovat, este folosit, dar este fundamental greşit. Speranţa mea este că acest traseism nu va deveni un fenomen de masă în noul Parlament. Acesta ar fi un indicator al calităţii Parlamentului. Dacă acest traseism se păstrează la cote reduse, înseamnă că am făcut un progres. Dacă vom avea un fenomen de aceeaşi amploare cum a fost în Parlamentul trecut, când, vă amintiţi, au apărut chiar partide noi datorită migraţiei politice, atunci nu am făcut nimic. Eu sper că acest lucru să fie înţeles şi de liderii de partid, fiindcă depinde mult de ei. Dacă încurajează fenomenul, se va întâmpla. Dacă îl descurajează, nu se va întâmpla”, a conchis şeful statului.
Fostul premier Victor Ponta a explicat luni seara că partidul speră să mai atragă în zilele următoare câţiva noi aleşi de la alte formaţiuni în rândurile sale pentru a avea majoritate absolută în Parlament, ceea ce ar înseamna că preşedintele Klaus Iohannis nu ar mai trebui să discute decât cu PSD.
Iohannis, reacţie la acuzaţiile lui Ludovic Orban: Nu doresc să transform PNL într-un partid de buzunar
Preşedintele Klaus Iohannis a respins vineri acuzaţiile lansate în ultima perioadă, pe Facebook, de Ludovic Orban, afirmând că nu-şi doreşte să transforme PNL ”într-un partid de buzunar”, ci într-un partid puternic, dar asta depinde de liderii din PNL.
"Cu siguranţă, dar nu ştiu dacă se numeşte vină, cred că se numeşte altceva. Da, am participat la formarea noului PNL din vechiul PNL şi vechiul PDL, iar în ce priveşte buzunarul, nu am găsit niciun partid aici, credeţi-mă, dar nici nu am de gând. Eu îmi doresc un PNL puternic şi în niciun caz nu este dorinţa mea să transform PNL într-un partid de buzunar. Dorinţa mea, dar asta depinde foarte mult de cei din PNL, este să se transforme într-un partid foarte puternic", a declarat Klaus Iohannis.
Declaraţia şefului statului vine ca reacţie la postările de pe Facebook ale fostului lider liberal Ludovic Orban.
"În PNL subiectul demisiilor este secundar. Este timpul ca în PNL să tacă şefii şi ţuţerii care le-au fost complici. Nu avem şansa să renaştem partidul decât dacă ascultăm cu mare atenţie ce spun membrii de la baza PNL, simpatizanţii partidului ( atât cei care ne-au votat, cât şi cei care nu au vrut să ne voteze ) şi mai ales să ascultăm vocea celor 60% dintre cetăţenii români care nu şi- au exprimat votul", a scris Ludovic Orban.
Într-o altă postare, Orban scrie că în PNL subiectul demisiilor este secundar şi că PNL are nevoie ca de aer de revenirea la democraţie.
"Nu facem nicio brânză dacă înlocuim nişte şefi numiţi cu alţi şefi numiţi. Niciunul dintre şefii numiţi la nivel naţional şi judeţean nu trebuie să candideze. Partidul Naţional Liberal nu mai poate fi condus de şefi agreaţi de alţi şefi, dinăuntru sau din afara partidului, ci de lideri autentici legitimaţi prin votul bazei partidului", susţine Ludovic Orban.
Într-o altă postare, Ludovic Orban apreciază că ”lumina nu mai vine de la Cotroceni”.
”Foarte multe prostii făcute de conducerea PNL au putut fi impuse ca decizii în partid fiind prezentate în mod fals ca reprezentând voinţa preşedintelui. În realitate, sunt convins ca Johannis nu a ştiut de cele mai multe dintre ele. Foarte multi lideri au încercat şi încearcă în continuare să se legitimeze prin uşa deschisă pe care o au la Cotroceni. Multe numiri de oameni au fost făcute ca venind dinspre palat. Este momentul să înţelegem că renaşterea PNL nu poate veni de la cei care se prezintă în mod fals ca fiind favoriţii preşedintelui. Renaşterea PNL nu poate veni decât din coborârea cu picioarele pe pământ, din întoarcerea cu faţa la oameni, din dialogul permanent cu societatea, din ascultarea voinţei reale a oamenilor, din alegerea acelor liberali care au ca sursă a legitimităţii încrederea membrilor de la baza PNL şi încrederea cetăţenilor români. Altfel vom face rău şi PNL şi lui Klaus Johannis”, conchide Orban.
Citește pe alephnews.ro: Neom, cel mai ambiţios proiect al Arabiei Saudite, se confruntă cu probleme. Directorul general a renunțat la funcție după șase ani
Citește pe www.zf.ro: Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Citește pe www.zf.ro: Cum a ajuns Adin Ross, un streamer controversat de 24 de ani, să fie menţionat de Trump ca unul dintre motivele victoriei. Adin Ross, prieten cu Andrew Tate, a dus la arestarea acestuia în România. El a vrut să îl viziteze în închsioare, dar i-a fost interzis accesul de autorităţile române
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Alegătorii americani bărbaţi, superponderali, care nu au studii superioare, care nu au prieteni şi care sunt loviţi în masculinitatea lor, au înclinat balanţa în favoarea lui Donald Trump. Într-o analiză, New York Times, unul dintre cele mai importante ziare americane, spune că diviziunea pe diplome a devenit cea mai importantă diviziune în viaţa americană
Doi antreprenori români au adus un nou tip de casă în România, model pentru a cărui construcţie sunt necesare doar 30 de zile, iar montajul se realizează într-o singură zi
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Andreeea Bălan, apariție spectaculoasă la Protevelion 2025. Rochia a lăsat la vedere mult
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe