Preşedintele Klaus Iohannis: România vede Luxemburg ca un partener important şi ne propunem o cooperare mai profundă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat luni că România vede Luxemburg ca un partener important şi că îşi propune dezvoltarea unei cooperări mai profunde, mai largi şi mai susţinute cu Marele Ducat.

Urmărește
247 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Klaus Iohannis: România vede Luxemburg ca un partener important şi ne propunem o cooperare mai profundă

Preşedintele Klaus Iohannis: România vede Luxemburg ca un partener important şi ne propunem o cooperare mai profundă

"România vede Luxemburg ca un partener important şi că ne propunem să dezvoltăm o cooperare mai profundă, mai largă şi mai susţinută cu Marele Ducat. Relaţiile dintre România şi Luxemburg sunt excelente şi perspectivele pentru o evoluţie pozitivă ale acestora sunt foarte bune. Deja am avut o cooperare de succes în cultură şi educaţie. Avem rezultate promiţătoare şi oportunităţi suplimentare în domeniul economic, Luxemburg fiind unul dintre cei mai importanţi investitori în România", a spus preşdintele în discursul său ţinut la primăria din Luxemburg.

Iohannis a subliniat că trebuie încurajată comunitatea de afaceri, savanţii şi cercetătorii, comunităţile din cele două ţări să colaboreze la un nivel şi mai avansat şi i-a invitat pe oficialii luxemburghezi să descopere România.

De asemenea, preşedintele a amintit de faptul că Sibiu şi Luxemburg au fost capitale culturale europene în 2007, spunând că efectul pe termen lung al acestui program pentru oraşul său natal este încă vizibil în domenii precum economie, infrastructură, turism şi societate.

"Ne pregătim ca, în 2021, un alt oraş din România să devină Capitala Europeană a Culturii, iar acest lucru va reprezenta o provocare considerabilă pentru noi şi un proiect sustenabil. Sprijinul dumneavoastră, în calitate de parteneri tradiţionali şi prieteni apropiaţi, este extrem de binevenit, ţinând cont, de asemenea, de expertiza deosebită de care Luxemburg a dat dovadă în cele două rânduri, în 1995 şi 2007, când a deţinut titlul de Capitală Europeană a Culturii", a spus şeful statului.

Totodată, Klaus Iohannis a menţionat în alocuţiunea sa provocările la nivel european, cum ar fi migraţia şi terorismul, considerând că instabilitatea din Africa de Nord şi din Orientul Mijlociu a dus la ameninţări teroriste serioase şi la un flux continuu de migranţi ilegali în Europa.

"Solidaritatea noastră trebuie să fie la nivelul acestor ameninţări. Trebuie să răspundem prin soluţii comune. Trebuie să le tratăm cu responsabilitate. Singura noastră alternativă viabilă este să lucrăm împreună pentru o Uniune Europeană mai puternică, capabilă să apere valorile comune ale membrilor săi: libertate, unitate, securitate şi prosperitate. Vocea unităţii şi solidarităţii ar trebui să fie auzită mai bine în Europa", a accentuat Klaus Iohannis.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici