Preşedintele Maduro face apel la „pumnul de fier” al statului în Venezuela

În contextul protestelor violente care sunt încă în desfăşurare în Venezuela, preşedintele Nicolás Maduro face apel la uitilizarea de către stat „a pumnului de fier”.

Urmărește
867 afișări
Imaginea articolului Preşedintele Maduro face apel la „pumnul de fier” al statului în Venezuela

Preşedintele Maduro face apel la „pumnul de fier” al statului în Venezuela

Luni, preşedintele Venezuelei, Nicolás Maduro, a cerut statului să intervină cu „pumnul de fier” împotriva protestelor violente izbucnite după realegerea sa în funcţie, scrie France 24. Manifestările au provocat până în prezent 25 de morţi şi peste 2.000 de arestări, iar conform procurorului general Tarek William Saab, aliniat regimului Maduro, alte 192 de persoane au fost rănite "de arme de foc, cuţite, diverse obiecte contondente" şi explozibili.

Protestele de amploare au început după ce consiliul electoral al Venezuelei, cunoscut pentru a fi loial regimului Maduro, l-a declarat pe acesta drept câştigător în cursa prezindenţială. Câştigarea alegerilor pe 28 iulie marca astfel începutul unui al treilea mandat pentru Nicholas Maduro, însă rezultatul a fost intens contestat atât în ţară cât şi în străinătate, mai mulţi lideri politici cerând o "numărătoare transparentă" a voturilor.

Maduro dă vina pentru situaţia haotică prin care trece Venezuela pe opoziţia politică, care ar încuraja o „lovitură de stat” împotriva sa şi un „război civil” în ţară. 

Atât liderul opoziţiei, Maria Corina Machado, cât şi contracandidatul lui Maduro la preşedinţie, Edmundo Gonzalez Urrutia, s-au ascuns din cauza temerilor pentru siguranţa lor şi pentru posibilitatea de a fi arestaţi, mai scrie France 24.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici