Preşedintele PDL Vaslui acuză conducerea CJ de blocarea unui proiect de 57 de milioane de euro

Preşedintele organizaţiei judeţene Vaslui a PDL, deputatul Dan Marian, a acuzat, joi, conducerea CJ Vaslui de blocarea finanţării unui proiect de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din patru mari oraşe ale judeţului, în valoare de 57 milioane de euro, prin lipsa de comunicare cu Guvernul.

6 afișări

Conducerea CJ Vaslui a fost acuzată, într-o conferinţă de presă, de liderul democrat-liberalilor vasluieni, deputatul Dan Marian, că nu a transmis în timp către Ministerul Mediului o serie de documente şi situaţia derulării proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din municipiile Vaslui, Bârlad şi Huşi, precum şi din oraşul Negreşti, ceea ce a condus la blocarea lucrărilor încă din luna februarie a acestui an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Mai mult decât atât, preşedintele PD-L Vaslui susţine că şefii Consiliului Judeţean nu au transmis documentaţia necesară trecerii proiectului de pe finanţare guvernamentală pe una europeană, prin Programul Operaţional Sectorial (POS) Mediu.

"Din cele 13 proiecte din ţară care au fost aprobate de guvern spre finanţare în 2006, Vaslui a fost singurul care nu l-a finalizat nici acum din cauza lipsei de comunicare dintre Consiliul Judeţean, titularul proiectului, şi Guvern. Anul trecut, în decembrie, s-a hotărât de către Ministerul Mediului transferarea acestui proiect de pe finanţare guvernamentală pe una europeană. CJ Vaslui avea obligaţia ca, până în iunie 2011, să depună documentaţia necesară, însă, într-o şedinţă care a avut loc luni (n.r.-4 iulie) la Ministerul Mediului s-a prezentat un director de prin CJ Vaslui care a ridicat din umeri şi spus că nu are hârtiile necesare. De aceea, trag un semnal de alarmă că termenul limită pentru depunerea documentaţiei este luna viitoare pentru că în septembrie se merge la Bruxelles în vederea aprobării finanţării pe POS Mediu", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele PDL Vaslui, deputatul Dan Marian.

De cealaltă parte, conducerea CJ Vaslui susţine că este în termen cu întocmirea documentaţiei pentru schimbarea sursei de finanţare şi, că de fapt, preşedintele PDL Vaslui nu doreşte nimic altceva decât să-şi aroge meritele rezolvării problemei proiectului de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare.

"Nu este adevărat că documentele nu au fost trimise în timp util. Toată Direcţia Tehnică a CJ lucrează la aceste hârtii. Se cer zilnic alte şi alte situaţii. Am avut şi avem zilnic discuţii cu cei de la minister pe această temă. Ştim ce şi cum trebuie făcut astfel încât să nu existe probleme la final. Dan Marian nu vrea nimic altceva decât să-şi aroge meritele odată cu rezolvarea acestui proiect. Apare şi el la sfârşit şi vorbeşte despre un proiect despre care nu are habar. Este cumva în criză de imagine? Să spună ce a făcut concret pentru judeţul Vaslui până acum pentru că eu nu văd nimic", a precizat preşedintele CJ Vaslui, Vasile Mihalachi.

În valoare de 57 de milioane de euro, proiectul de reabilitare a reţelelor de apă şi canalizare din cele patru localităţi vasluiene prevedea o finanţare în procent de 75 la sută de la Ministerul Mediului, diferenţa fiind suportată la de la bugetul CJ Vaslui. Lucrările au fost blocate în februarie 2011, fiind realizat până în 20 la sută din proiect.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici