Preşedintele PE le cere românilor să meargă la vot pentru viitorul lor european

Preşedintele Parlamentului European Hans-Gert Poettering le cere românilor să meargă duminică la vot şi să voteze pentru viitorul lor european, într-un mesaj video postat pe site-ul Biroului de Informare al Parlamentului European la Bucureşti

Urmărește
2 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PE  le cere românilor să meargă la vot pentru viitorul lor european

Preşedintele PE le cere românilor să meargă la vot pentru viitorul lor european

Poettering le spune alegătorilor români că votul lor va decide asupra celor care le vor exprima şi le vor susţine interesele Bruxelles şi Strasbourg şi că, din acest motiv, decizia este foarte importantă.

"Eu am fost ales în Parlamentul European în 1979, cu ocazia primelor alegeri directe. În acel moment, nici nu îndrăzneam să visez că în mai puţin de 30 de ani, 10 ţări din fostul bloc comunist vor deveni state membre ale Uniunii Europene şi că, în calitate de preşedinte al Parlamentului European, voi asista la primele alegeri europene organizate în România. Aş fi considerat acesta un vis frumos, dar irealizabil în cursul vieţii mele. Cu toate acestea, acest vis a devenit realitate, lucru pentru care putem fi azi recunoscători", spune preşedintele PE.

El exprimă aprecierea faţă de eforturile pe care România le-a făcut şi faţă de tenacitatea cu care a urmat calea reformelor, în ultimii ani.

"Aceste eforturi au dat roade: apartenenţa la Uniunea Europeană este o oportunitate pentru România să îşi ducă mai departe dezvoltarea. Este, totodată, o oportunitate şi pentru Uniunea Europeană să abordeze în comun provocările viitorului. Trebuie să profităm de aceste oportunităţi împreună", afirmă Poettering, care precizează că "primele alegeri europene din România vor fi punctul culminant al aderării" la Uniunea Europeană.

El transmite românilor că, prin participarea la aceste alegeri, au ocazia de a face auzită vocea României în Uniunea Europeană.

"Vă cer vouă tuturor, cetăţenilor României, să vă exercitaţi dreptul democratic de vot pentru care aţi luptat. Cu cât participarea la urne va fi mai mare pe 25 noiembrie, cu atât veţi da un mandat mai puternic viitorilor reprezentanţi în Parlamentul European, pentru a lua decizii în numele dumneavoastră. Aceste decizii reprezintă în prezent 75% din legislaţia europeană, adoptată pe picior de egalitate cu Consiliul de Miniştri. Parlamentul contează", declară preşedintele PE.

"Trăiţi acum în democraţie – ceva ce v-a fost refuzat pentru mult timp. Trăiţi într-o Românie liberă şi democratică, care face parte acum din comunitatea popoarelor Uniunii Europene, cu toate valorile pe care le implică acest lucru. Suntem uniţi de: demnitatea umană, drepturile omului, libertate şi democraţie, statul de drept, economia de piaţă. Libertatea individului şi responsabilitatea faţă de comunitate sunt elementele cheie ale existenţei noastre umane şi politice, ca europeni. Ele sunt esenţa sufletului nostru european. Exprimându-vă votul la 25 noiembrie, veţi exprima importanţa României, ţara dumneavoastră natală, ca stat membru important al Uniunii Europene. Viitorul dumneavoastră este viitorul nostru comun : viitorul nostru comun este Europa. Votaţi pentru viitorul dumneavoastră european", îi îndeamnă Poettering pe români.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici