Preşedintele PNL: Coaliţia noastră de guvernare cu PSD se opreşte aici / Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor

  • Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a anunţat luni că liberalii renunţă la coaliţia cu PSD.
  • Are în ADN-ul său abuzul de putere, coaliţia noastră de guvernare cu PSD se opreşte aici, a spus Ciucă.
  • Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor, a precizat şeful PNL.
Urmărește
821 afișări
Imaginea articolului Preşedintele PNL: Coaliţia noastră de guvernare cu PSD se opreşte aici / Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor

Nicolae Ciucă a transmis un mesaj public în care explică de ce a luat decizia privind coaliţia cu PSD.

„Nu comentez decizia CCR, dar consecinţele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democraţia din România. Pentru prima dată in istoria României o majoritate de cinci judecatori, din care patru numiţi de PSD, a decis că cineva nu poate candida. Practic a fost eliminat la masa verde un adversar politic. Acest lucru mă preocupă pe mine şi cred că şi pe orice cetăţean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat, pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere şi comportamentul de partid-stat. Astăzi, elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituţii de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla şi România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare şi credinţă faţă de ţara noastră”, a spus Nicolae Ciucă.

CITEŞTE ŞI: Ciucă anunţă că nu-i mai răspunde lui Ciolacu la telefon

Liderul PNL a mai spus că liberalii vor rămâne în Executiv pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor.

„Coaliţia noastră de guvernare cu PSD se opreşte aici. Rămânem în Executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câştiga alegerile. Sigur că PSD şi-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă:- pentru a reintroduce cota progresivă, - pentru a subordona justiţia şi instituţiile statului, - pentru a direcţiona resursele financiare ale bugetului în acţiuni populiste şi către clientela din partid. Acest lucru nu se va întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă şi să îi lăsăm să înainteze în direcţia pe care au luat-o”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL a vorbit şi despre demersurile pentru sancţionarea legală a tuturor partidelor extremiste, şovine şi antisemite.

„Pe de altă parte, apreciem demersurile pentru sancţionarea legală a tuturor partidelor extremiste, şovine şi antisemite. Aceasta este calea corectă pentru a contracara influenţa acestor curente periculoase. Cu toate acestea, noi credem în limitarea influenţei extremismului prin convingerea românilor să voteze opţiunile democratice. Reacţia solidară a populaţiei pe tema deciziei CCR este cu democraţia, nu cu o persoană extremista. Stimaţi români,Toată România vrea să trăiască într-o ţară prosperă şi liberă, nu într-un stat prizonier al PSD sau al oricărui alt partid. Direcţia democraţiilor consolidate precum şi statutul de tara membra NATO, UE şi a parteneriatului transatlantic reprezinta singura cale pentru România. Pentru că aceasta înseamnă libertate, democraţie, garantarea drepturilor cetăţeneşti şi bunăstare! Mai sunt mai puţin de două luni până la alegerile prezidenţiale şi parlamentare. Îi putem opri atunci, altfel va fi prea târziu”, a precizat Nicolae Ciucă în mesajul video transmis luni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici