”O să studiez cu avocaţii mei ce demersuri putem face. Este nelegal, pentru că legea care modifica 304 spune cu totul altceva. Noi considerăm că este nelegal. O să vorbesc cu avocaţii astăzi şi mâine (joi şi vineri – n.r.) să vedem ce putem face”, a declarat Liviu Dragnea.
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit pentru 8 octombrie data de desfăşurare a primului termen al apelului în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman, în care liderul PSD, Liviu Dragnea, a fost condamnat în primă instanţă la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare.
El a mai spus că nu a fost surprins când a cerut DNA redeschiderea dosarului Tel Drum. În această cauză judecătorii vor lua o decizie pe 1 octombrie.
”Asta e vreo surpriză? Eu zic să mai caute prin arhivă, or mai fi dosareşle de care nici ei nu mai ţin minte, să le redeschidă. Nu tot ei mi-au dat neîncepere ( a urmăririi penale – n.r.)? Eu nici nu ştiam că sunt anchetat atunci. Am primit doar neînceperea după cinci ani de anchetă”, a mai spus liderul PSD.
Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat, luni, că l-a rugat pe ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, să se gândească dacă nu cumva poate sesiza, prin Guvern, Curtea Constituţională privind formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Întrebat referitor la o posibilă sesizare a Curţii Constituţională referitor la formarea completelor de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Liviu Dragnea a răspuns: „Am transmis domnului Toader şi l-am rugat să nu se gândească dacă nu cumva dumnealui poate, prin Guvern, să facă acest demers”.
Inspecţia Judiciară a anunţat că a fost sesizată cu privire la posibile abateri disciplinare referitoare la aplicarea modificărilor aduse Legii nr. 304/2004 privind organizarea judiciară cu privire la constituirea şi compunerea unor completuri de judecată de la instanţa supremă. Verificările Inspecţiei Judiciare vin după informaţii potrivit cărora instanţa supremă ar fi amânat până la finalul punerea în aplicare a dispoziţiilor modificate din legea de organizare judiciară, care a intrat deja în vigoare, privind componenţa completelor de cinci judecători.