- Home
- Politic
- ARAD, (06.10.2018, 12:18)
- Vasile Magradean
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedintele UDMR îi CRITICĂ pe cei care boicotează referendumul: Fac un rău imens ideii de democraţie/ Ironia sorţii: nu va vota nici el dacă nu se întoarce la Cluj-Napoca
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, susţine că cei care boicotează referendumul fac un rău imens pe termen mediu şi lung ideii de democraţie, deoarece nu pot fi credibili, astăzi, spunând să nu participe oamenii, iar altă dată, când vor fi alegeri politice, să susţină participarea.
Urmărește
1283 afișări
Kelemen: Cei care boicotează referendumul fac rău imens pe termen mediu şi lung ideii de democraţie
Kelemen Hunor a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad că fără participare la vot nu se poate spune că ar exista o democraţie.
„Subiectul referendumului nu a putut fi dezbătut raţional înainte şi am impresia că şi după referendum, mult timp, vom încerca să vindecăm rănile cauzate în această perioadă şi această manipulare care a fost din toate părţile. Poziţia noastră a fost consecventă şi clară, trebuie să participi la referendum, la vot, democraţia înseamnă participare, fără participare nu poţi să spui că ar exista o democraţie, şi eu spun că de fiecare dată când omul este invitat la vot, indiferent dacă este referendum sau alegeri politice, este bine să te duci la vot. Sigur, este o opţiune democratică şi să nu te duci la vot dar dacă nu te duci la vot, laşi impresia că nu te interesează, nu vrei să te implici, fără implicare nu se pot schimba lucrurile în nici un fel. De aceea eu cred că cei care boicotează referendumul sâmbătă s-ar putea să se trezească duminică că nu mai vor să boicoteze, vor să meargă. Oricum, cei care boicotează fac un rău imens pe termen mediu şi lung ideii de democraţie, fiindcă nu poţi să spui credibil, astăzi, că nu mergi la vot şi boicotezi referendumul şi poimâine când vor fi alegeri politice să spui că trebuie să mergi la vot, să participi”, a spus Kelemen.
Potrivit preşedintelui UDMR, oamenii trebuie să meargă vot, şi să voteze „Da” sau „Nu”, în funcţie de cum le dictează conştiinţa, atitudinea corectă într-o democraţie fiind implicarea şi participarea, care sunt unele dintre elementele fundamentale ale democraţiei parlamentare.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Adrian Sârbu: Le-am dat-o în vot! Tu ce faci?
-
Vîlceanu: PNL trebuie să-şi schimbe conducerea toată şi trebuie să plece de la guvernare imediat
-
Nicuşor Dan, uimit de rezultatul alegerilor: Vreau să înţeleg mecanismul
-
Lasconi: Promit că voi da totul pentru a mă ridica la aşteptările voastre
„Diferenţele trebuie să convieţuiască, dacă nu, atunci oamenii vor intra în conflict, nu este de dorit aşa ceva. Moştenirea noastră comună, traslvăneană, a arătat din secolele XVI-XVII că diferite opţiuni religioase pot trăi în linişte în Europa, iar această moştenire cred că trebuia să fie valabilă şi în secolul al XXI-lea. Diferenţele există, lucrurile diferinte şi în ceea ce priveşte viaţa de familie sau orientările sexuale trebuie respectate”, a mai spus liderul UDMR.
Kelemen Hunor susţine că, după referendum, despre care crede că va fi unul valabil, trebuie să aibă loc o dezbatere în Parlament privind parteneriatul civil.
„Sunt convins că se poate reglementa acea instituţie prin care cei care nu doresc sau nu pot să încheie căsătoria să aibă instituţia reglementată prin lege prin care vor trăi împreună. Aşa cum au reglementat multe ţări acest parteneriat civil în Europa, într-un mod echilibrat şi corect, cred că trebuie să facă şi România. Acest pas trebuie făcut. Sper că această stare de tensiune din societatea românească va dispărea”, a subliniat preşedintele Uniunii.
Preşedintele UDMR participă, sâmbătă, la Arad, la manifestările organizate în memoria celor 13 generali, martiri ai Revoluţiei paşoptiste şi va rosti un discurs în cadrul evenimentului programat la statuia Libertăţii din Arad.
Kelemen Hunor nu a putut vota la referendum la Arad, pentru că nu avea buletinul la el
Hunor nu a putut vota, sâmbătă, la Arad, la referendumul pentru redefinirea familiei, deoarece nu avea buletinul la el, astfel că va vota în altă parte, transmite corespondentul MEDIAFAX.
Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă la Arad dacă va vota la referendum şi unde, Kelemen Hunor a spus că va vota dar nu ştie unde.
„Voi vota, bineînţeles, nu ştiu unde, sunt pe drum. Am vrut, sincer, să votez la Arad dar vineri la aeroport m-am trezit fără buletin. Nu am buletinul la mine, recunosc. Aici am vrut să votez (la Arad - n.r.), am stabilit că după ce se termină programul mă duc la vot, dar vineri dimineaţă a trebuit să mă duc la Bucureşti. Am plecat fără buletin”, a spus Kelemen.
Kelemen Hunor va putea vota doar după ce îşi va recupera cartea de identitate, care este acasă, la Cluj-Napoca.
Citește pe alephnews.ro: Cine este Călin Georgescu? Portretul făcut de Reuters pentru candidatul la alegerile din România: „Un critic NATO. Poziție pro-rusă”
Citește pe www.zf.ro: Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Citește pe www.zf.ro: Black Friday-ul care sparge toate recordurile. Cum s-a ajuns aici
Citește și: Ce spun astăzi europarlamentarii români care au susţinut în 2015 raportul căsătoriilor gay. Grapini: Era votul grupului politic/ Reacţia Vioricăi Dăncilă
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Cine este Cristela Georgescu, soţia lui Călin Georgescu, cel care a provocat un tsunami fără precedent în lumea electorală. Ea este fost bancher la Citibank, o bancă globală, iar acum oferă cursuri de nutriţie
Cine este antreprenoarea care a revoluţionat industria textilă cu afacerea sa? Ea a renunţat la jobul pe care il avea, pentru a se implica într-un proiect pe care îl creştea de mai multă vreme
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
FOTO. Iuliana Pepene, una dintre cele mai frumoase prezentatoare de știri, e iar singură!
PROSPORT.RO
Curs valutar BNR 25 noiembrie 2024. Cât costă 1 euro, după ce Călin Georgescu a câștigat primul tur al alegerilor
CANCAN.RO
„LEGIONAR” – cel mai căutat cuvânt pe dexonline după primul tur al alegerilor prezidențiale. De ce au votat românii un candidat pro-rus
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe
ŞTIRILE ZILEI
-
astăzi, 14:49
-
astăzi, 14:47
Numărul cabinetelor medicale de familie din rural este cu 51% mai mic decât în mediul urban