- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (11.05.2015, 20:04)
- Departamentul Politic
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Preşedinţia, Guvernul şi SPP încep discuţii pentru aeronava demnitarilor. Ponta: Procedurile durează
Guvernul discută cu Preşedinţia şi Serviciul de Protecţie şi Pază pentru asigurarea unei aeronave oficiale destinate demnitarilor şi va lua o decizie, a declarat premierul Victor Ponta, spunând însă că nu ştie dacă procedurile pentru asigurarea unui astfel de avion pot fi încheiate în acest an.
Urmărește
147 afișări
Preşedinţia, Guvernul şi SPP încep discuţii pentru aeronava demnitarilor. Ponta: Procedurile durează (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
"Vom lua o decizie în funcie de aceste discuţii. Procedurile durează", a adăugat Ponta, precizând că va fi format un grup comun de lucru în acest sens.
El a amintit că, în anii anteriori, s-a considerat că este nevoie ca preşedintele, premierul şi preşedinţi celor două camere ale Parlamentului să folosească o aeronavă oficială, dar că fostul preşedinte Traian Băsescu s-a opus, probabil "din populism sau pentru că i se termina madatul şi nu mai beneficia".
ULTIMELE ȘTIRI
-
Centrul Global de Angajament (GEC) din cadrul Departamentului de Stat al SUA, acuzat de republicani că-i cenzurează pe americani, se închide după ce a rămas fără finanțare. Elon Musk l-a catalogat ca fiind „cel mai mare infractor din SUA”
-
ISU Tulcea, despre incidentul aviatic: nu au fost înregistrate apeluri la 112
-
MApN: în judeţul Tulcea a fost detectată o ţintă aeriană de mici dimensiuni
-
Azerbaidjanul „se aşteaptă ca partea rusă să recunoască” doborârea avionului de pasageri
În noiembrie 2013, premierul Victor Ponta a dispus constituirea unei comisii interministeriale care să negocieze cu Guvernul italian achiziţionarea unei aeronave pentru demnitari, după ce oficialii Guvernului au arătat că România este singura ţară din Uniunea Europeană care nu are aeronavă oficială, iar Executivul de la Bucureşti trebuie să închirieze o aeronavă de dimensiuni mai mari de la Tarom, ceea ce ridică foarte mult costul deplasărilor.
Pe fondul discuţiilor legate de costuri, preşedintele Traian Băsescu declara în acel an că nu va mai utiliza aeronava pusă la dispoziţie de Tarom pentru vizitele sale externe şi că, atunci când va avea nevoie de un avion, va închiria în regim charter de la o companie străină, iar premierul Victor Ponta a folosit atunci în unele deplasări curse de linie sau aeronava militară Spartan.
Guvernul aprobase, prin ordonanţă de urgenţă, achiziţionarea unei aeronave cu 12 locuri pentru înalţi demnitari, suma totală necesară achiziţionării în leasing a aeronavei ridicându-se la 56 de milioane de euro.
În primăvara anului trecut, Guvernul a sistat însă negocierile cu Executivul italian pentru achiziţionarea aeronavei destinate demnitarilor, începând discuţii cu Tarom pentru cumpărarea unui avion tip Airbus 318.
Şeful Cancelariei actualului preşedinte, Klaus Iohannis, a declarat revent presei că nu există nici în prezent o aeronavă oficială pentru deplasările preşedintelui şi că Preşedinţia a transmis Guvernului un memorandum pentru rezolvarea problemei.
Citește pe alephnews.ro: Adrian Sârbu: Ce se va alege de copilul tău – suprema ta investiție – după 12 ani de școală la stat în „România Educată” a lui Iohannis? Nu știi și te enervezi. Sau știi și te enervezi
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
Israelul a efectuat atacuri aeriene asupra aeroportului internațional din Yemen. A fost vizată infrastructura militară a rebelilor Houthi
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Măsurile disperate pe care le iau chinezii ca să încurajeze natalitatea. Îi învaţă pe tineri chiar şi cum să meargă la întâlniri şi să se îndrăgostească
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Una dintre cele mai râvnite femei din lume s-a despărțit de iubitul fotbalist. Cine e latino loverul de care s-a îndrăgostit
PROSPORT.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe