Preşedinţia poloneză a UE: Rusia, un partener foarte important; credem că putem face progrese

Rusia este un partener foarte important al UE, a declarat, miercuri, ambasadorul Poloniei la Bucureşti, a cărui ţară asigură preşedinţia UE, el spunând că Varşovia crede că în relaţia cu această ţară poate face progrese în subiecte precum liberalizarea vizelor sau aderarea Rusiei la OMC.

8 afișări

"Cred că nu este nevoie să subliniez că Rusia este un partener foarte important al UE şi noi am vrea să ne bazăm relaţiile cu Rusia pe o platformă foarte fermă. Un viitor acord pe care dorim să-l finalizăm anul acesta sperăm că va facilita de asemenea parteneriatul pentru modernizare, care este atât de important în relaţia noastră cu Rusia. Cum să se modernizeze Rusia, acesta cred că este o abordare foarte importantă şi realistă din perspectiva UE", a spus ambasadorul Marek Szczygiel.

Pe de altă parte, el a spus că Varşovia crede că pe durata preşedinţiei sale se pot face progrese şi în ceea ce priveşte liberalizarea vizelor cu Rusia.

"De exemplu, Polonia lucrează în strânsă cooperare cu Rusia pentru introducerea micului trafic la frontieră în regiunea Kaliningrad. Am vrea de asemenea să vedem progrese în anumite aspecte ale procesului de aderare a Rusiei la OMC" a spus el.

Ambasadorul a subliniat însă că, pentru îndeplinirea tuturor acestor sarcini, este necesar un angajament egal din partea Rusiei.

"Dar avem nevoie de asemenea de un anagajament care să fie similar din cealaltă parte, iar aceasta este o condiţie prealabilă pentru îndeplinirea acestor sarcini", a spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici