Vasile a făcut aceste precizări în timpul dezbaterilor generale pe tema proiectului de lege privind ANI.
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a spus că a numărat deputaţii PSD care se aflau în sala de şedinţa, ei fiind în număr de 20.
Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, luni, că BPN a decis ca deputaţii partidului să nu participe la plenul Camerei întrucât pe ordinea de zi figurează doar Legea ANI.
Deputaţii sunt, luni, în şedinţă în plen, votând ordinea de zi cu 74 de voturi „pentru”, 31 „împotrivă” şi două abţineri, stabilind, astfel să dezbată proiectul Legii ANI şi două propuneri legislative ale PNL referitoare la combaterea plăţilor întârziate şi la unele măsuri de reducere a taxelor.
Deputaţii au reluat şedinţa după o pauză de consultări şi au votat ordinea de zi prin vot electronic, după câteva probleme tehnice.
Preşedintele Camerei, Roberta Anastase, le-a spus deputaţilor că sunt unele „probleme tehnice” la votul electronic, iar liderul PDL Mircea Toader a propus un vot deschis.
„Deşi avem cartelele la noi, nu funcţionează probabil, că au stat o săptămână, două fără activitate”, a spus Toader.
Mihăiţă Calimente (PNL) a cerut însă reluarea votului electronic, pe motiv că democrat-liberalii intenţionau să folosească votul deschis pentru a avea susţinearea necesară pentru aprobarea ordinii de zi.
Deputaţii au luat, luni, o pauză de consultări, la scurt timp de la începerea şedinţei de plen a sesiunii extraordinare. Şedinţa începuse cu o întârziere de jumătate de oră. Pauza de consultări a fost cerută de PSD pentru aspectele de neconstituţionalitate pe care le menţine încă Legea ANI.
Potrivit preşedintelui Camerei Deputaţilor, la şedinţă participă un număr de 202 deputaţi.