Preşedinţii liberali de CJ-uri fac curăţenia de mandat. Ce au descoperit

Publicat: 29 10. 2020, 08:40
Actualizat: 29 10. 2020, 08:42
Liberalii încep curăţenia de mandat. Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor, Ilie Bolojan, a anunţat că peste jumătate din angajaţii instituţiei vor fi concediaţi, de la 1 decembrie. De ce? Pentru că ocupă posturile degeaba. Cum şi-a dat seama? A făcut o comparaţie între Primăria Oradea şi Consliul Judeţean Bihor, iar ei din Oradea pun mai mult osul la treabă. Bolojan spune că organizarea înseamnă o economie de cel puţin un milion de euro, net, pe an.
 
 
  • „La CJ Bhor, şapte jurişti, 220 de dosare, într-un an. La primăria Oradea, 15 jurişti, 300 de dosare într-un an. Suma totală a salariilor, inclusiv indemnizaţiile consilierilor judeţeni, la consiliul Bihor, într-o lună, la cei 174 de angajaţi, se ridica la aproximativ 265.000 de euro, pe lună, în medie”, explică Ilie Bolojan, Preşedinte CJ Bihor.
 
Şi la Caraş-Severin, liberalul Romeo Duncă vrea să concedieze aproximativ 500 de angajaţi, din motive economice. Sunt prea mulţi bani folosiţi fără niciun rost, ne-a spus el. S-a ajuns în situaţia de a avea prea mulţi angajaţi, fiindcă s-au ocupat posturile „pe simpatii”.
 
 
  •  „La CJ Bhor. 7 jurişti 220 de doare. Într-un an, la primăria Oradea, 15 jurişti, 300 de dosare într-un an. Vom „aerisi” instituţia. Nu se poate ca instituţiile Consiliului şi angajaţii să nu încapă într-un bloc de zece etaje. 80 de milioane de euro pe an la fondul de salarii, fără spitalul judeţean, este exagerat. Ne-am uitat pe organigramă un pic şi am văzut departamente care nu au produs în doi ani nimic”, adaugă Romeo Duncă, preşedinte CJ Caraş.