- Home
- Politic
- BUCUREŞTI, (04.09.2012, 11:06)
- Alexandra Vladescu - Mediafax
- Home
- Politic
- Economic
- Social
- Externe
- Sănătate
- Sport
- Life-Inedit
- Meteo
- Healthcare Trends
- Economia digitală
- Angajat în România
- Ieși pe plus
- Video
Prima declaraţie oficială a lui Traian Băsescu de la întoarcerea la Cotroceni: O majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept
Preşedintele Traian Băsescu a participat, marţi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, unde a susţinut un discurs în faţa diplomaţilor, primul de la întoarcerea la Palatul Cotroceni. Băsescu a declarat că în perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă.
Urmărește
7765 afișări
Traian Băsescu (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)
Declaraţiile preşedintelui:
-
Din păcate, în perioada 3-6 iulie o majoritate parlamentară a considerat că poate face ţăndări statul de drept prin destituiri, revocări, emiteri abuzive de ordonanţe de urgenţă.
-
Reacţia aliaţilor noştri a fost extrem de puternică pentru că majoritatea parlamentară nerezultată din alegeri a încălcat în mod grav în mod deosebit criteriile politice de la Copenhaga. Aceste criterii ne obligă la stabilitatea instituţiilor care garantează democraţia.
ULTIMELE ȘTIRI
-
Începe depunerea jurământului de înstituire a noului Guvern al României
-
Incendiul izbucnit în Dâmboviţa după un accident între 2 cisterne, una încărcată cu GPL, stins / Două cisterne s-au ciocnit pe DN 72, în Dâmboviţa.
-
Zelenski: Dependenţa Slovaciei de reusrsele Rusiei este o mare problemă de securitate pentru Europa
-
Kelemen Hunor: Trebuie stabilit calendarul prezidenţialelor, nu mai târziu de luna aprilie
-
-
România a fost pusă sub lupa aliaţilor şi în mod deosebit a Comisiei Europene. A fost surprinzător pentru mine că politicieni de vârf din România nu au recunoscut CE un drept dat chiar de tratatul UE, acela de a veghea la respectarea drepturilor politice în statele membre. Cred că prin atitudine ne-am făcut foarte mult rău.
-
S-a produs un proces de izolare a României, iar misiunea diplomaţiei este să redeschidă dialogul cu statele europene şi cu instituţiile UE. Sunt capitale europene unde au loc discuţii fără ca România să fie invitată, pentru a discuta situaţia în care ne aflăm.
-
Statul român şi-a consolidat suficient de mult instituţiile pentru ca ele să fie capabile să apere statul de drept.
Citeşte şi:
Băsescu: Situaţia din România, resetată parţial. CSM, DNA, Parchetul, serviciile au stat în picioare
-
Nici CSM, nici DNA, nici SRI nu s-au înclinat în faţa unui abuz al unei majorităţi politice. Deşi aparent a fost un lucru extrem de negativ pentru România, în caelaşi timp ceea ce s-a întâmplat a probat că România şi-a consolidat instituţiile statului de drept pentru ca să se apere.
-
Instituţiile statului au rămas verticale, indiferent cine s-a aşezat deasupra lor. Nu mai dau explicaţii de ce a fost o reacţie atât de puternică în interiorul UE şi la aliaţi. România a devenit o ţară importantă. În România s-a investit încredere enormă, nu numai din punct de vedere politic, dar şi din punct de vedere al securităţii aliaţilor. Reacţia a fost generată de surpriza pe care am făcut-o, iar pe de altă parte reacţia a fost generată de dezamăgire. Mesajul trebuie să fie cel corect, că instituţiile şi-au făcut treaba şi îşi vor duce misiunea până la capăt.
Citeşte şi:
Băsescu: Ministerul de Interne nu a mers până acolo încât să falsifice cifrele din listele electorale
-
România îşi menţie obiective strategice ca şi până acum. Voi solicita rapoarte trimestriale.
-
Au fost în ultima vreme nişte declaraţii neinspirate. România nu va merge înapoi sau, în niciun caz, nu sub preşedinţia mea. Uneori costă în voturi mersul înainte, însă politicienii trebuie să asume şi aceste costuri.
-
Aliaţii şi prietenii nu au motive să ne respingă aderarea la Schengen. Ne asumăm o misiune de explicare.
Primele acţiuni oficiale ale preşedintelui Traian Băsescu de la întoarcerea la Palatul Cotroceni sunt, marţi, participarea la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei, primirea secretarului general al OSCE, a mai multor ambasadori români, precum şi a unei delegaţii a companiilor Exxon Mobil şi OMV-Petrom.
Citește pe alephnews.ro: Protest AUR în plenul reunit al Parlamentului. George Simion: „Simulacru de audieri”
Citește pe www.zf.ro: S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Citește pe www.zf.ro: Cum poate România să ajungă o forţă în regiune şi să lase în urmă toţi vecinii
Citește și: Băsescu: Ministerul de Interne nu a mers până acolo încât să falsifice cifrele din listele electorale
Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.
S-a terminat cu sunatul după doctori, vânatul de programări şi aşteptatul. 2025 va fi anul revoluţiei tehnologice şi în sănătate. Ce vor putea face pacienţii în viitorul apropiat. VIDEO
Warren Buffett a spus cândva că o casă poate să fie un coşmar dacă ochii cumpărătorului sunt mai mari decât portofelul său. Totuşi, crede că investiţia sa de 31.500 de dolari este una dintre cele mai bune
Oficial Direcţia Informaţii Militare: este un grad de probabilitate scăzut pentru o confruntare Rusia – NATO
Tudor Chirilă știe de ce Raluca Moldoveanu nu a câștigat Vocea României! „Am punctat chestia asta”
CANCAN.RO
Care este orașul din România care oferă 50% reducere la impozitele locale pentru donatorii de sânge
GANDUL.RO
Ministrul Justiţiei: La sfârşitul lunii martie cred că SIIJ poate fi desfiinţată. "Această Secţie şi-a ratat rolul pe care l-ar fi putut avea"
ULTIMA ORǍ
vezi mai multe