Primăria Arad: Atribuirea terenurilor din Sânicolaul Mic a fost validată de instanţe

Primăria Arad a transmis, joi, un răspuns la acuzaţiile deputatului PNL Mihăiţă Calimente privind atribuirea a 50 de hectare de terenuri "prietenilor" primarului Gheorghe Falcă (PDL), instituţia arătând că toate actele au fost legale şi supuse validării instanţelor judecătoreşti.

308 afișări

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de Primăria Arad, "reconstituirea dreptului de proprietate pe raza municipiului Arad s-a făcut către persoanele îndreptăţite conform legii", iar "legalitatea tuturor actelor Comisiei Locale de Fond Funciar a municipiului Arad a fost supusă controlului şi validării Comisiei Judeţene şi instanţelor judecătoreşti", transmite corespondentul MEDIAFAX.

"În ceea ce priveşte păşunea din Sânicolaul Mic, revendicarea din partea asociaţiei agricole a fost respinsă definitv şi irevocabil de instanţă", se mai arată în comunicat.

Deputatul PNL de Arad Mihăiţă Calimente l-a acuzat pe primarul Aradului, Gheorghe Falcă (PDL), că "şi-a împroprietărit prietenii" cu terenuri lângă autostrada Arad-Timişoara, 50 de hectare fiind oferite preferenţial în cartierul Sânicolau Mic unor oameni “care nu au avut niciun centimetru de pământ”.

Deputatul Mihăiţă Calimente (PNL) a acuzat, joi, într-o conferinţă de presă, că primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă (PDL), "a împărţit" o păşune de 50 de hectare din cartierul Sânicolau Mic, printre beneficiari fiind apropiaţi ai edilului.

Calimente a spus că va face "un serial cu Falcă şi terenurile" şi că deocamdată prezintă “un episod cu păşunea din Sânicolau Mic".

"Terenurile din zona Sânicolau Mic au fost împărţite de către domnul Falcă unor cetăţeni care nu au avut niciun centimetru de pământ acolo. Sunt cetăţeni care au avut terenuri în alte părţi din judeţ, dar prin pile şi relaţii au primit negaţii de la primării că nu pot fi despăgubiţi acolo şi au venit la Falcă care a acceptat”, a declarat Calimente.

Deputatul liberal a spus că “este vorba 50 de hectare de păşune în apropierea autostrăzii Arad-Timişoara, teren revendicat şi de o asociaţie care nu a primit nimic”.

Parlamentarul a afirmat că pe acel teren există o clădire al cărui proprietar nu a putut cumpăra din păşune, fiind în proces cu Primăria Arad pe acest considerent, în timp ce "prietenilor lui Falcă din lumea interlopă li s-au dat hectare întregi".

"Deci, terenul respectiv era notificat de proprietarul clădirii, dar Falcă, încălcând legea, şi-a împroprietărit prietenii. Sunt convins că este o combinaţie funciară a primarului Falcă şi că sub această acţiune cap-coadă ilegală şi oneroasă se ascund interesele latifundiarului Falcă, altfel nu se explică curajul său să încalce legea", a spus Calimente.

Parlamentarul s-a declarat "curios dacă DNA se va interesa de acest caz" şi a spus că personal deţine documente de la mai multe persoane, care i-ar dovedi afirmaţiile.

"Ţin să-l informez pe primar că deţin mult mai multe date, cu nume şi suprafeţe, cu procese şi documente de la cetăţeni. Acesta este doar unul din episoadele pe care le voi prezenta", a spus deputatul.

Mihăiţă Calimente a mai declarat că "una din preocupările principale ale PDL este legată de afacerile cu terenuri".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici