Primarul liberal din Vâlcea arestat preventiv pentru corupţie a fost suspendat din PNL

(Ştire redifuzată. Ştirea a fost publicată iniţial vineri, 25 martie.)

8 afișări

Primarul comunei Boişoara din judeţul Vâlcea, liberalul Petre Popescu, arestat preventiv pentru fapte de corupţie, a fost suspendat, vineri, din Partidul Naţional Liberal, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit preşedintelui PNL Vâlcea, Cristian Buican, edilul a fost suspendat din funcţie până când instanţa de judecată va decide în cazul acestuia.

"Nu este cazul ca vreun partid politic să încurajeze astfel de situaţii, iar PNL are o atitudine în consecinţă. Prin urmare, primarul Petre Popescu a fost suspendat din PNL, pentru ca faptele sale de natură penală să fie judecate de instanţele abilitate aidoma faptelor oricărui cetăţean", a declarat Cristian Buican, preşedintele PNL Vâlcea.

Tribunalul Argeş a decis, miercuri, arestarea preventivă pentru 29 de zile a primarului comunei vâlcene Boişoara, Petre Popescu, acuzat că ar fi primit mită pentru a atribui contracte de achiziţie în valoare de peste patru milioane de lei.

Petre Popescu, primarul comunei Boişoara, judeţul Vâlcea, a fost reţinut, miercuri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti, pentru luare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, ambele în formă continuată.

Procurorii au propus Tribunalului Argeş arestarea preventivă a lui Petre Popescu. Cererea a fost admisă de instanţă, care a emis pe numele lui Petre Popescu un mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Decizia poate fi contestată de primarul comunei Boişoara.

Potrivit DNA, în perioada 2007-2010, Petre Popescu, în calitate de primar al comunei Boişoara, a primit cu titlu de mită de la învinuitul Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al societăţii Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea, lucrări de construcţie în valoare de 168.428,58 lei (materiale şi manoperă necesare executării unui imobil cu două niveluri pe un teren care aparţinea edilului), precum şi o combină frigorifică, în schimbul atribuirii unor contracte de achiziţie publică şi al efectuării plăţilor aferente execuţiei acestor contracte. Lucrările de construcţie a imobilului au fost executate de firma Electrovâlcea.

Contractele de achiziţie publică, în valoare totală de 4.887.872,87 lei (constând în furnizare de produse şi lucrări) au fost atribuite celor două societăţi comerciale controlate de Ovidiu Eugen Ciogescu - Electrovâlcea SRL şi Marvelov SRL, ambele din Râmnicu Vâlcea - , fiind "probe şi indicii că aceste contracte au fost atribuite cu încălcarea normelor ce reglementează achiziţiile publice". Procurorii notează că unul dintre aceste contracte, pentru o lucrare de canalizare, este în curs de execuţie.

Pentru a ascunde infracţiunile de luare şi, respectiv, dare de mită, Ciogescu şi primarul comunei Boişoara au redactat şi semnat un contract încheiat între societatea Marvelov şi Petre Popescu. Contractul nu se regăseşte în evidenţa contabilă ţinută de societatea Marvelor SRL şi nu există situaţii de lucrări, facturi fiscale, respectiv chitanţe de plată referitoare la acest contract, au precizat procurorii.

Ovidiu Eugen Ciogescu, învinuit în această cauză, a fost trimis în judecată în alte două dosare, pentru infracţiuni de corupţie, fiind judecat în stare de arest preventiv, se mai arată într-un comunicat al DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici