Primarul Slatinei, Emil Moţ, demisionează pentru a-i permite edilului ales să preia mandatul

  • Primarul Slatinei, Emil Moţ (PSD), anunţă, miercuri, că demisionează cu trei luni înainte pentru a-i permite edilului ales Mario De Mezzo (PNL) să preia mandatul.
  • În plus, Moţ spune că îşi va da demisia şi din calitatea de membru al PSD Slatina.
Urmărește
1008 afișări
Imaginea articolului Primarul Slatinei, Emil Moţ, demisionează pentru a-i permite edilului ales să preia mandatul

Sursa foto: Facebook

„Vă anunţ că voi demisiona din calitatea de primar în funcţie al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziţie administrativă lină şi pentru a pune stop incertitudinilor generate de situaţia inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-şi preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni. În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel. Este o decizie luată în numele transparenţei administrative şi pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanţii acestui partid, fiind astfel obligaţi, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-şi numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuţii de primar”, scrie, pe Facebook, primarul Slatinei, Emil Moţ.

El spune că în acest fel le oferă celor din PNL Slatina „să facă administraţie şi să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea şi promisiunile menţionate în campania electorală”.

„Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală şi, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative”, mai spune Moţ.

În plus, Emil Moţ spune că îşi va da demisia şi din calitatea de membru al PSD Slatina, „pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetăţeni”.

Alegerile locale din 2024, din Slatina, au adus una dintre cele mai mari surprize ale scrutinului electoral. În oraşul considerat un fief al PSD-ului de ani de zile, s-a impus un candidat liberal, Mario De Mezzo.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici