Principele Radu nu va mai fi Reprezentant Special al Guvernului

Principele Radu al României a decis, cu acordul Regelui Mihai, încetarea exercitării poziţiei de Reprezentant Special al Guvernului, informează Biroul de presă al regelui.

Urmărește
32 afișări
Imaginea articolului Principele Radu nu va mai fi Reprezentant Special al Guvernului

Principele Radu nu va mai fi Reprezentant Special al Guvernului (Imagine: Mediafax Foto)

Conform sursei citate, principele Radu va derula, în continuare, proiectele începute în domeniile consolidării comunităţilor locale ("Oraşele României"), cooperării regionale ("Iniţiativa Europa Regiunilor") şi diversificării legăturilor transatlantice ("Turneul Prieteniei"), în calitate de membru al familiei regale.

Cu împuternicirea Regelui Mihai, Casă Regală subliniază caracterul neutru al demersurilor ei, aşezarea deasupra proiectelor politice şi susţinerea intereselor fundamentale, durabile, ale statului şi naţiunii române.

Principele Radu adresează mulţumiri prim-miniştrilor şi membrilor Executivelor în timpul mandatelor cărora a putut exercita această demnitate. "Încrederea şi loialitatea reciprocă, puse în slujba României, au adus unanimă apreciere, în ţară şi în lume, acestui demers public", se mai arată în comunicat.

Tăriceanu a semnat decizia de eliberare a Principelui Radu din funcţia de reprezentant al Guvernului

"Premierul Călin Popescu Tăriceanu a semnat decizia de eliberare din funcţia de consilier de stat şi Reprezentant Special al Guvernului, a Alteţei Sale Principele Radu al României, ca urmare a solicitării acestuia, de comun acord cu primul-Ministru. Premierul şi Guvernul mulţumesc Alteţei Sale pentru activitatea de excepţie pe care a desfăşurat-o, ca membru al Casei Regale a României, în slujba intereselor ţării, din calitatea de Reprezentant Special al Guvernului, timp de peste 7 ani", se arată într-un comunicat al Executivului.

Sursa citată mai arată că, prin demersurile şi acţiunile sale în plan extern, Principele Radu al României a avut o contribuţie importantă la succesul promovării obiectivelor fundamentale ale Romaniei, aderarea la NATO şi aderarea la Uniunea Europeană, la promovarea mediului economic din România în exterior şi la conectarea acestuia la comunitatea internaţională, precum şi la cunoaşterea mai bună în străinătate a culturii şi spiritualităţii româneşti.

"Guvernul mulţumeşte Casei Regale a României pentru această colaborare de excepţie în folosul cetăţenilor României şi în slujba intereselor ţării. Guvernul va continua demersurile sale către membrii Casei Regale a României pentru a fi parte la eforturile de promovare a intereselor şi prestigiului României în plan extern", se mai arată în comunicat.

În 28 februarie, principele Radu a declarat, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că intenţionează să se retragă din postul deţinut din septembrie 2002, de reprezentant special al Guvernului, spunând că va ajuta în continuare România, dar prin alte căi. "S-au încheiat anumite lucruri pe care le-am avut ca deziderat, România a intrat în NATO, a intrat în UE, acum instituţiile trebuie să-şi facă treaba lor. Iar nouă ne rămâne de făcut ce ni se potriveşte mai bine, adică genul acesta de întâlniri şi altele, dar de alt fel", a spus principele.

În 6 mai, Senatul a adoptat un proiect de lege iniţiat de senatorul PRM Gheorghe Funar, conform căruia Executivul nu va mai finanţa de la buget proiectul "Reprezentantul special al Guvernului", statut pe care îl avea principele Radu de Hohenzollern-Veringen. Proiectul urma să fie dezbătut şi de Camera Deputaţilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici